TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Márta Irén / Holcim Hungária

7276
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.


Márta Irén

Holcim Hungária Zrt.
kommunikációs igazgató

Szakma
Minden területen dolgoztam már, amit kommunikációs vonalon körbe lehet járni: marketingkommunikáció, vállalati kapcsolatok, corporate kommunikáció, pr, társadalmi felelősségvállalás, fenntarthatóság, médiakapcsolatok. Napilapnál kezdtem a munkámat, vezettem ügynökséget, egy jó ideje pedig cégek kommunikációs vezetőjeként tevékenykedem, hazai és európai régiós szinten.

Célok
Az egyik feladat mindig hozta a másikat. Ha valahova szeretnék eljutni, akkor az az, hogy mindig legyenek szép, érdekes feladatok, amelyekhez megfelelő társakat tudok találni.  Nagyon sokáig például arra vágytam, hogy tanítsak, és ez megadatott a Műszaki Egyetemen. Nagyon szerettem, de most nem fér bele az időmbe, mert az oktatás nagyon sok időt és energiát igényel, ha az ember komolyan veszi. Szeretem fiatalokkal újragondolni egy-egy problémának a megoldását; vendégelőadóként évek óta részt veszek egy nyári alkotótáborban, amely a Design Workshop keretén belül nemzetközi szinten tömöríti fiatal dizájnereket.

Siker
A különböző rendhagyó projektek megvalósulása mellett talán a két nemzetközi díjra: az European Excellene Awardra és a Sabre Aawardsra vagyok a legbüszkébb. Hajt a sikerélmény, de nem elsősorban a sajátom, inkább az, hogy sikerhez juttassak másokat és lássam őket örülni.

Példakép
Példaértékűnek tartom, ahogy a szüleim gondolkodtak a világról: emberségesen, természethez közelien.  Adni és kapni. A földnek is adni kell, akkor lesz belőle termés.

Hobbi
A családommal igyekszünk úgy élni, hogy ne a kizsákmányoljuk, hanem gazdagítsuk a természetet, amibe természetesen az emberekre is beletartoznak.

Terv
Ha a fenntarthatóság területén tudnék valami nagyot, maradandót tenni, annak nagyon örülnék. Nem kell, hogy ez hírnevet hozzon, csak legyen értelme. Az Európai Kommunikációs Igazgatók szövetségének például regionális koordinátora vagyok, ami társadalmi munka. Ez egy most felépülő folyamat, volt már néhány rendezvényünk, és a szakmai közösség építését szeretném ebben az évben is folytatni.

Mottó
Mindenkinek megvannak az értékei. Figyeljünk ezekre és erősítsük meg benne!

Misszió
Hiszek a pozitív motivációban, abban, hogy az egyének értékeire építve lehet elérni a céges eredményeket. Magam is motivátor vagyok, ez okozza a legnagyobb örömöt.

Kedvenc
Nagyon érdekel az élet, ugyanúgy, mint az emberek, éppen ezért a művészetek területén is igyekszem megnézni mindent, ami az utamba kerül.  Hiszen akkor el tudom dönteni, hogy szeretem-e.  Szeretem a festészetet, imádom az impresszionistákat, és nem csak az ismertebbeket.
Zene minden mennyiségben. A túl könnyű műfajt kivéve, de azon kívül minden: jazz, komolyzene, country, blues, rock, még heavy metalból is van, amit szívesen hallgatok, ha stílusa, mondanivalója van, vagy zenei minőséget képvisel. Hogy néhány konkrétumot is említsek: Zorán, Jethro Tull, Queen, Harcsa Veronika, Palya Bea, Vad Fruttik.
Most Marquez Száz év magányát olvasom párhuzamosan Kertész Imre Sorstalanságával, előtte éppen csak befejeztem Irving Stone Van Gogh élete című könyvének újraolvasását, de hát annyi minden van, nehéz valamit kiemelni.
Filmből a művészfilmeket és a francia filmeket kedvelem, legutóbb a Behálózva és a Gravitáció című filmek tetszettek.
Főzésben a magyar konyha és a francia a favorit. Szeretem a nehéz ételeket, a klasszikusokat: csülök pékné módra, pörkölt, krumplis tészta, paprikás krumpli, káposztás tészta, krumplis tarhonya és a könnyű, izgalmas salátákat.  De mindent kipróbálok, szeretem a különleges társításokat, a chilis csokoládét, a bodzás joghurthabot, a gyömbért, mint fűszert. A lényeg, hogy mindent mértékkel fogyasztok.

Utazás
Costa Ricában voltam a HBLF Vezető Nők Klubjával. Mindig olyan helyre megyünk, ahol valamilyen módon a fenntarthatóságot a gyakorlatban és vezetői szinten tudjuk tanulmányozni. Hogy hova szeretnék még elmenni? Majd ezt is hozza az élet, mint bármi mást. De Peru, Argentína például nagyon érdekelne, és Indiába is szívesen visszamennék.

Meglepő
Egyik munkahelyemen, életem első titkárnőjét úgy kaptam, hogy a főnök, aki áthelyezte hozzám, azt mondta, azért teszi mellém, hogy rúgjam ki. Az első munkanap nagyon kellemetlen volt: ott van egy ember, akinek az életéről anélkül kell rendelkeznem, hogy ismerném. Azt mondtam, hogy először meg akarom ismerni és utána megnézem, hogy mi lenne a legjobb. Neki azt mondták rólam, hogy borzasztó maximalista vagyok, tehát ő is gyomorgörccsel ült ott. Leültünk, elkezdtünk dolgozni. Elmondtam, hogy nekem milyen támogatásra van szükségem, ő is elmondta, hogy eddig mit csinált, és ebből egy nagyon szép munkakapcsolat, mára barátság lett.

Boldogság
Nagy boldogság, hogy lett egy kis unokám. Fiatal a családunk, dédnagymamákkal, nagymamák sorával, ami nagyon jó.

Üzenet
Mindenki pályáján vannak olyan emberek, akik sokat segítenek, néha egészen pici, egyszerű lépésekkel. Ha felismerjük, hogy sok támogatást, segítséget kaptunk, akkor ezt ne felejtsük el akkor sem, amikor mi vagyunk olyan helyzetben, hogy döntést hozhatunk. Mi is próbáljuk támogatni a körülöttünk lévőket.

Az interjút készítette: Laki Mónika


Tanulmányok
SZTE közgazdász

Elismerések
CSR Excellence, European Excellence Awards, Sabre Awards
Üzleti Tanács a Fenntartható fejlődésért szervezet – alelnök
Európai Kommunikációs Igazgatók Szövetsége (EACD) regionális vezető

Szakmai múlt
Holcim Csoport – Európai Regionális Kommunikációs
Holcim Hungária kommunikációs igazgató
Legrand Zrt – marketingkommunikációs vezető
Dél-Magyarország Kft – marketing és hirdetési igazgató

Nyelvtudás
magyar, angol, francia

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése