TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A 4chan szerint száz ismert személyről kerültek elő kínos fotók, miután a hekkerek törték fel az Apple iCloud szolgáltatását.

Kényelmes dolog a képeinket felhőben tárolni, de veszélyes is, mert a szakértők szerint, amit lehet, azt előbb vagy utóbb meg is hekkelnek. Jennifer Lawrence, Kate Upton és Rihana saját bőrükön tapasztalták meg milyen veszélyeket rejt, hogy a telefonjuk közvetlen kapcsolatban áll egy virtuális tárhellyel. Miközben az Apple villámgyorsasággal tömte be a pajzson támadt rést a 4chan szerint az eddig kikerült képek csak a jéghegy csúcsát jelentik, és valószínűleg további kényes felvételek fognak nyilvánosságra kerülni a következő napokban.


Nem szabad elfelejteni, hogy amit egyszer feltöltünk egy felhőbe, az örökre ott maradhat, még akkor is, ha töröljük őket. Sőt, ha a telefon beállításai olyanok, a készülék automatikusan töltheti fel a privát információinkat, beleértve a fényképeket. Az ilyen tárhely pedig harmadik félnek minősül és egy nyomozás vagy válóper során kellemetlenséget is okozhatnak. A mostani esetből tisztán látszik, hogy elengedhetetlen az ilyen tárhelyek jelszavait sűrűn cserélni, a valóban privát tartalmakat pedig saját adathordozón tárolni!

Az A-listás sztárok közül eddig Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Rihana, Mary Kate Olsen, Selena Gomez, Kate Upton, Victoria Justice, Ariana Grande, Kirsten Dunst, Krysten Ritter, Hope Solo, Kirsten Dunst neve merült fel, de valószínűleg még sokak gondolkoznak most új jelszón Hollywoodban.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése