TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Egyenként másfélmillió forintnyi eurót és egy hónapos berlini akcelerátor programban való részvételt nyert két magyar startup.

A Social Impact Start által szervezett, az SAP támogatásával megvalósult versenyen az olyan korai állapotban lévő közösségi vállalkozások ötleteit várták, amik szociális, társadalmi problémákat oldanának meg. Az ötleteknél főként a kreativitást, a fenntarthatóságot, a várható hatást vizsgálták.


Az eredetileg német induló vállalkozások számára nyitott versenyen már számos startup kapott támogatást. Ilyen például a városnéző túrák szervezése korábbi hajléktalanok vezetésével, vagy olyan focis közösségi oldal létrehozása, amelynek segítségével a legközelebbi grundfoci meccshez lehet csatlakozni.

A versenyt idén hirdették meg először Közép-Európa számára, és minden résztvevő országban választottak is győztest, Magyarország esetében kettőt is. A DailyOne egyfajta Kickstartert hozna létre a non-profit szervezetek számára. Olyan közösségi adománygyűjtő mobil applikációt terveztek, amiben az alapítványok megjeleníthetik ügyeiket, rövid leírással, képekkel, célösszeggel bemutatva azokat. A felhasználók pedig naponta száz forinttal segíthetik az ügyek megvalósítását, és teljes transzparencia mellett követhetik nyomon ezek lépéseit az okostelefonjukon. A Berlinben, szeptemberben induló mentorálási programról a http://blog.giveonedaily.com/ oldalon osztja majd meg tapasztalatait Perényi András, a startup vezetője.

A Learndom az alsó tagozatos matematika oktatásban kíván alternatívát nyújtani. Az ötletgazda, Lajtha Balázs saját lányánál figyelte meg, mennyivel hatékonyabb a tanulás, ha azt a játékok mechanizmusával ötvözik. A startup szerepjátékot fejleszt, ahol a fiatal hősök – a nehezebb feladatoknál akár összefogva – feladatokat oldanak meg a matematika világában.

A szervezők később döntenek egy esetleges jövő évi, újabb kiírásról.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése