TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Megjelent a The World PR Report

7212
A független, integrált kommunikációs ügynökségek növekedtek a leggyorsabban a 12,5 milliárd dollár összértékűre becsült kommunikációs iparágban.

A Holmes Report valamint a Kommunikációs Tanácsadók Nemzetközi Szövetsége (ICCO) által készített iparági jelentés, a „The World PR Report” adatai szerint a független ügynökséghálózatok közül 2013-ban a PROI Worldwide globális nettó ügynökségi díj árbevétele nőtt a legnagyobb, 21,9 %-os mértékben, jelentősen meghaladva a többi független ügynökséghálózat 12,5 %-os, a részvénytársasági formában működő multinacionális PR ügynökségi hálózatok 6 %-os és a „négy nagy” globális kommunikációs holdingvállalat 4 %-os ügynökségi díj növekedési ütemét.A jelentés szerint a PROI Worldwide 66 ügynökségének – köztük Magyarországon a Premier Kommunikációs Irodának – 2013-as összesített nettó ügynökségi díj bevétele 513 millió dollár volt. A PROI Worldwide ezzel az eredménnyel az ötödik legnagyobb a világon, mind a globális kommunikációs holdingvállalatok, mind pedig a központi tulajdonban lévő multinacionális ügynökséghálózatok között és első az egyéb globális ügynökségi partnerhálózatokkal szemben.

A jelentés adatai szerint a független ügynökséghálózatok közül a PROI-hoz a csaknem kétszer annyi, összesen 112 ügynökséget tömörítő Worldcom állt legközelebb, amelynek azonban tavalyi ügynökségi díj bevétele 281 millió dollárra, azaz 18,1 %-kal csökkent az előző évhez képest.

„A PROI Worldwide nemzetközi növekedési és marketing stratégiája a legstabilabb helyi ügynökségek integrációjára épül. Ezek az ügynökségek általában maguk is dinamikusan fejlődnek, illetve magas növekedési potenciállal rendelkeznek – mondja Andreas Fischer Appelt, a PROI Worldwide elnöke. –A folyamatosan bővülő, diverzifikált ügyfélkör lehetőséget nyújt számunkra, hogy olyan szolgáltatásokat fejlesszünk ki és nyújtsunk ügyfeleinknek, amelyek a hálózat növekedését is segítenek felgyorsítani. Tagjaink számát 95 ügynökségre limitáltuk, és mivel hálózatunk már 66 ügynökséget foglal magába, alaposan megvizsgáljuk, hogy hol érdemes tovább terjeszkednünk és hol kell további kommunikációs szakértelmet és képességeket szereznünk a PROI Worldwide hálózatán belül. A valódi növekedés előrelátó tervezéssel érhető el és a piacok mélyreható ismeretét igényli, amelyhez fel kell mérnünk, hogy mely ügynökségek felelnek meg márkánk színvonalának” – árulta el Fischer Appelt.

A PROI Worldwide a felmérés szerint már nagyobb, mint a Ketchum, a Burson-Marsteller, a H+K Strategies, az Ogilvy, a Brunswick, a Havas és a GolinHarris. „Az ügyfelek egyre inkább felismerik és elismerik a helyi ügynökségek versenyelőnyeit és erős pozícióját a lokális kommunikációs szolgáltatások piacán – fogalmazza meg a növekedés okait Piskóti Attila, a PROI Worldwide magyarországi partnerügynöksége, a Premier Kommunikációs Iroda ügyvezető igazgatója. – A központi tulajdonban lévő multinacionális ügynökségek helyett egyre több ügyfél működik együtt lokális vagy regionális ügynökségekkel, amelyek jobban ismerik a helyi kommunikációs sajátosságokat, és amelyek tekintetében nagyobb ráhatással vannak az árra, amely csak akkor emelkedhet, ha minőségi szolgáltatást, felsővezetői figyelmet és tanácsadást kapnak.”

Miközben a PROI Worldwide már következő éves taggyűlését készíti elő, amely 2015 áprilisában, Fokvárosban kerül megrendezésre, a hálózat vezetőinek növekedéssel kapcsolatos figyelme Afrikára és az Afrikához hasonló, fejlődő piacokra összpontosul.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése