TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Margetits Marianna / Oriflame

7206
Lehetsz jó, de ha nincs mögötted egy jó csapat, akik veled egy irányba húzzák a hajót, akkor nagyon nehezen fogod elérni a céljaidat. A siker kulcsa, hogy odafigyelünk az emberekre, akikkel együtt dolgozunk.


Margetits Marianna

Oriflame
marketingmenedzser (2010-től)

Mit szeret a legjobban a szakmájában?
A feladatok összetettségét. Mivel szeretem az agyam mindkét féltekéjét használni, az olyan feladatok jelentnek számomra igazi kihívást, amelyek kreatív és analitikus gondolkodásmódot egyaránt igényelnek. Egyrészt mindig ki kell találni valami újat, amivel meg tudjuk mozgatni az embereket, másrészt viszont szükség van arra is, hogy leüljünk és elemezzük a tényeket, levonjuk a konzekvenciákat és legközelebb a tapasztalatokkal gazdagabban tudjuk folytatni a munkát.

Mit szeretne elérni a szakmájában?
Jól érzem magam a jelenlegi helyemen, ahol a marketingvezetői tapasztalataimat szeretném tovább bővíteni.

Eddigi legnagyobb szakmai siker
Az elmúlt három évben ez a cég folyamatosan fejlődött, köszönhetően az osztályom munkájának is: olyan programok álltak össze, olyan Szépségtanácsadói környezetet alakítottunk ki, ahol ők is azt érzik, hogy érdemes fejlődni. A marketingcsapatot sikerült úgy állítani össze, hogy az nem csak hatékony, de jó kis közösség is egyben.

Szakmai példakép
Két vezetőmet tudom megemlíteni: egyikükkel az első munkahelyemen hozott össze a sors, a másik pedig az Oriflame előző ügyvezetője. Érdekes módon mindketten nők, nagyon erős, határozott személyiséggel, hihetetlenül fejlett antennákkal: elképesztő pontossággal tudtak ráérezni az adott pillanatban a kis rezdülésekre, mozdulatokra, szavak mögötti tartalomra. Az odafigyelés, amivel az emberek felé fordultak, legyen szó bármiről, példaértékű számomra. Egy vezetőnek nagyon fontos feladata, hogy maga mellé tudja állítani a kollégákat, hogy magukénak érezzék a célokat és feladatokat, hogy azok teljesítése ne kényszer legyen, hanem belülről jöjjön. Úgy tudtak motiválni, hogy az ember észre sem vette, hogy nem a saját ötletén dolgozik.

Hobbi, amitől feltöltődik
Nagyon szeretek olvasni és túrázni.

Nagy tervek a magánéletében
Eljutni Peruba.

Mottó
“You are never given a wish without also being given the power to make it come true.” (Nem kél olyan vágy benned, melyhez ne kelne erő is benned valóra váltani. Meglehet, hogy azért meg kell dolgoznod érte.) – Richard Bach

Misszió
Mindenkinek meg kell találni azt a témát, ami inspirálja – én még keresem, és bízom benne, hogy előbb-utóbb szembe fog jönni, és ez a „találkozás” nemcsak magamnak, de másoknak, a szélesebb közösségnek is hasznára válik majd.

Kedvenc könyv, film, zenei műfaj, előadó
Minden olyat szeretek, amiből tanulok valamit. Előfordul, hogy leköt egy olyan könyv vagy film is, ami pusztán a szórakozást és a kikapcsolódást szolgálja, de fontos, hogy legyen benne gondolkodnivaló; ez lehet akár egy apró kis mozzanat, vagy csupán egy mondat. A zenében is az a fontos számomra, hogy miről szól a szöveg, mi a mondandója.

Kedvenc étel
Nutella

Járt már itt / utazni fog ide
Három hetet töltöttünk el Nagy-Britanniában, és bár ez volt az első alkalom hogy ott jártam,  de elvégeztem előtte egy egyetemet, ahol elmélyültem a brit kultúrában, irodalomban, történelemben – talán még jobban is, mint a helyiek.  Amikor „élőben” meg tudtam nézni ezeket a helyszíneket – például Charles Dickens, Emily Bronte, William Shakespeare szülőházát – az óriási élmény volt. Elképesztő a kulturális-történelmi hagyatéka van az országnak, amelyet nagy odafigyeléssel gondoznak. Sok mindent tesznek önkéntes alapon, hogy ezek az értékek megmaradjanak. Bennem is akkor ébredt fel az igény, hogy tegyek valamit, ami a közösség érdekeit szolgálja.

A legnagyobb boldogsága az életben
Mindennap, mikor hazamegyek és a két kisfiam „Mami! Mami!” felkiáltások közepette fut és átölel.

Üzenet
Lehetsz jó, de ha nincs mögötted egy jó csapat, akik veled egy irányba húzzák a hajót, akkor nagyon nehezen fogod elérni a céljaidat.  A siker kulcsa, hogy odafigyelünk az emberekre, akikkel együtt dolgozunk.

Az interjút készítette: Laki Mónika


Iskolái
ELTE BTK, angol nyelvtanár (2002)
Külkereskedelmi Főiskola, Külgazdasági szak, nemzetközi marketing szakirány (2004)

Szakmai múlt
Oriflame, marketingmenedzser (2010-től)
Mercedes-Benz Hungária Kft, Aftersales Marketing (2006 – 2010)
Robert Bosch Hungária Kft, regionális junior brand manager (2004-2005)
UCB Magyarország Kft., külkereskedelmi ügyintéző (1999-2004)

Nyelvtudás
angol, szerb, horvát, francia, alap német

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése