TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Sugár Kinga / Universal Music

7194
Tehetséges zenészekkel dolgozni a legcsodálatosabb munka. Látni azt, hogy valakit megszeret a közönség és ebben neked is egy kicsit részed van, az fantasztikus érzés.


Sugár Kinga

Universal Music Hungary
PR és A&R (Artist and Repertoar) menedzser

Mit szeret legjobban a szakmájában?
Gyerekkorom óta lelkesedem a zenééért, igazi zenész családból származom. Felmenőim mind komolyzenészek: nagyapám Kossuth-díjas zeneszerző volt, édesapám Erkel-díjas zeneszerző, édesanyám pedig Liszt-díjas karnagy. Jómagam Bartók konzervatóriumba jártam szolfézs-zeneelmélet szakra, hegedülni és zongorázni tanultam hét éven keresztül. A zene mindig körülölelt és nagyon fontos szerepet játszott az életemben. Szerencsésnek érzem magam, hogy ezek után, ha nem is a komoly-, de immáron lassan 10 éve a könnyűzene világában, a zeneiparban sikerült elhelyezkednem és tevékenykednem. Mindig figyeltem a zenekarokat, együtteseket, és bár sosem voltam igazi rajongó típus, nagyon örülök neki, hogy most napi szinten zenészekkel dolgozhatok.

Mit szeretne elérni a szakmájában?
Nehéz kérdés. Szeretnék kiteljesedni a szakmában és egy jól ismert, kedvelt, megbecsülésnek örvendő szereplője lenni ennek az ágazatnak, hiszen ez az életem. Úgy érzem jelenleg a sajtóval is, és a művészekkel is jó a munkakapcsolatom. Ezt a szintet minimum tartani szeretném, de természetesen jó lenne egyre több emberrel megismerkedni, közösen építkezni.

Eddigi legnagyobb szakmai siker
Rengeteg dolgot tudnék felsorolni, mivel számtalan pozitív élmény volt. Persze nehéz kiemelni egyetlen dolgot, megannyi nagyon kedves példát tudnék mondani, és nem szeretnék megbántani senkit, akik szintén kedves emléket jelentenek. Temérdek lemez megjelenésére vagyok nagyon büszke, de nagyon gyakran tölt el kellemes érzéssel, amikor az autóban ülve egy felcsendülő számról eszembe jut, hogy valahol én is részese vagyok annak a folyamatnak, hogy ezt a zenét hallhatjuk a rádióban. Ám talán egyet mégis kiemelnék, a telt házas TNT koncertet a Papp László Sportarénában, mert annak a teljes PR tevékenységét én intéztem. Az esemény előtt egy hónappal még alacsonyak voltak a jegyeladások, így nagyon izgultunk, mit tudunk majd kihozni az egészből. Amikor ott álltunk a nagy napon a backstage-ben és láttuk, hogy gyakorlatilag egy tűt nem lehet leejteni a tömegben, az hatalmas büszkeséggel töltött el. Úgy éreztem, sikerült, megcsináltuk. De gyakorlatilag mindegyik művész koncertjén, akikkel dolgoztam, nagyon büszke voltam rájuk. Tehetséges zenészekkel dolgozni a legcsodálatosabb munka. Látni azt, hogy valakit megszeret a közönség és ebben neked is egy kicsit részed van, az fantasztikus érzés.


Szakmai példakép
Nagyon sokat köszönhetek a főnökeimnek, például a NOX-ot megalkotó Rácz Lászlónak, aki tulajdonképpen elindított ezen a pályán, vagy a SONY BMG ügyvezetőjének, Geszti Margitnak. Őket nagyon becsülöm és tisztelem, az ő tudásuk nélkül biztosan nem sikerült volna eljutnom idáig. A magánéletben édesanyámat tekintem követendő példának, aki 37 éve csodálatos családod teremt Nekem és a testvéreimnek édesapámmal közösen.

Hobbi, amitől feltöltődik
A hobbim valahol a munkám is egyben. Imádok koncertre járni, nemrég jártam Kölnben egy Beyoncé koncerten. Egyébként ő az egyetlen, akiért igazán rajongok. Időszakosan sportolni is igyekszem, a futás, az edzőterem nagyon kikapcsol. Kos lány vagyok, állandóan pörgök, így muszáj levezetni a feszültséget és kifutni magamból az őrületet. Maradék időben együtt vagyok a párommal vagy a barátaimmal is, ők mindig feltöltenek és számíthatok rájuk.

Nagy tervek a magánéletében
Több mint egy éve megismertem a páromat, akivel tavaly picit viharos volt ugyan a kapcsolatunk, de azt hiszem megtaláltam az igazi szerelmet az ő személyében. Ő amellett, hogy harmonikus otthon biztosít nekem, szakmailag is csodálatos partner, hiszen igazi zenerajongó és maximálisan támogat mindenben. Egyelőre sok időt próbálunk együtt tölteni a hétköznapokban, és reméljük majd egyszer közös családunk is lesz. Hát ez az én nagy tervem, talán nem olyan különleges, de szeretném, ha életem végig tartana, úgyhogy a lecke azért fel van adva.

Misszió
Hiszem, hogy az embereket boldoggá teszi a zene. Műfajtól függetlenül minél több emberhez szeretném eljuttatni a zenét.

Kedvenc étele
Nagyon kedvelem a tengeri herkentyűket minden mennyiségben, így azt bármikor bármilyen formában szívesen fogyasztom. De emellett szeretem a magyar és olasz konyhát is.


Kedvenc zenei műfaj/előadó
Összességében leginkább a pop, R&B, fekete zenét szeretem, de alapvetően már csak a munkámból adódóan is minden zenét szívesen hallgatok.

 

Legmeghökkentőbb helyzete az életben
Nem szoktam meghökkentő dolgokat csinálni, bár a barátaim biztosan rácáfolnának erre. 2009-ben szabadságot kértem az akkori munkahelyemtől és megindultam Angliába. Fogalmam sem volt, miért megyek, és hogy mikor jövök vissza. A nővérem volt az egyetlen segítségem kint. Egy angol családnál laktam, ott segítettem a gyerekek körül és mellette egy tipikus ír pubba jelentkeztem pultosnak egy kisvárosban, nulla szakmai előélettel és tapasztalattal. Fogalmam sem volt, miként kell sört csapolni, ami egy pultos állás esetén viszonylag komoly probléma. A munkafelvételnél magabiztosan állítottam, hogy volt már dolgom sörcsappal, így fel is vett, de azért később kiderült az ártatlan „hazugság”. De sikerült helytállnom szerencsére.

 

A legnagyobb boldogsága az életbenA párkapcsolatom és a családom. Nagyon örülök neki, hogy rájuk mindig számíthatok, és hogy ilyen stabil alapot jelentenek az életemben.

Az interjút készítette: Balogh Tamás


Korábbi cégek és pozíciók
A&R / PR & Marketing manager – Local repertoire – Universal Music Group (jelenleg)Manager / PR Manager – Dobrady Production & Mistral Music Booking & Management Agency (2011. február – 2011. szeptember) PR & Marketing manager – Local repertoire – Sony Music Entertainment (2007. január – 2011. február) Management / PR – Idea Produkció (2005. február – 2007. január)


Nyelvtudás
angol

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése