TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

László Ágnes / Fressnapf-Hungária

7043
Talán összesen két-három munkahelyem volt eddig a tizenegy néhányból, ahol meglepett vagy a szakmai hozzáértés vagy az emberi moralitás teljes hiánya. Nagyon gyorsan szoktam távozni az ilyen helyekről.


dr. László Ágnes, Fressnapf-Hungária Kft., marketingvezető (2009-től)


Születési idő
Budapest, 1956. szeptember 5.

Iskolák
Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem (mai Corvinus), elméleti közgazdaságtan és gazdaságszociológia szakok, végzett 1980-ban vörös diplomával

Korábbi cégei és pozíciói
1980-1990.     Egyetemi oktató, kutató
ELTE TTK, SOTE, Orvostovábbképző Egyetem,
Külkereskedelmi Főiskola (statisztika, pénzügytan)

1992-2009.    Bankszektor –stratégiai elemző és marketingvezető
1992-1998.    Budapest Bank, Stratégiai Igazgatóság, osztályvezető
1998-1999.    Inter-Európa Bank – NewYork Bróker elemzési és marketing vezető
1999-2001.    Posta Bank, marketing igazgató – üzleti elemzés és marketing
2001-2002.   K&H Bank, marketingvezető
2003-2009.  CIB Bank, marketingigazgató
2009-2013.   Üzleti stratégia és marketing tanácsadó, interim ügyvezető (Dimenzió Egészségpénztár, OFFI, Gránit Bank, KSH,)

Nyelvtudás
angol

Mit szeret a legjobban a szakmájában?
A sokszínűség és a strukturáltság, a racionalitás és az emóció integrációját, a feladatok vonzó színességét.

Mit szeretne elérni a szakmájában?
Olyan önálló vállalkozást valósítani meg, ami az egész eddigi pályafutásom alatt összegyűjtött tudást szintetizálja. Ezzel visszakanyarodnék egy kissé pályám elejéhez, integrálva több évtizedes üzleti tapasztalataimat.

Eddigi legnagyobb siker a szakmájában
A bankszektorban eltöltött közel két évtizedben azt gondolom, hogy a leginkább kézzel fogható siker a CIB Bank 2003-2009. között sikerrel megvalósított újrapozícionálása (kis-közepes vállalati bankból sikeres nagybankká alakítása), és az ebben való szerepem az akkori management tagjaként.

Szakmai példakép
Andorka Rudolf, aki egyetemi tanárom volt még a Közgázon, akitől nemcsak szakmát lehetett tanulni, hanem a tudományhoz és az emberekhez való hozzáállást is. Egyetemi oktató korszakomra határozottan pozitívan nyomta rá bélyegét.

Hobbi, amitől feltöltődik
Mozgás: aerobic, sífutás.

Nagy tervek a magánéletében
Annak örülök a legjobban,  ha a fiam – aki most a Műszaki Egyetemre jár –, megtalálja a helyét szakmailag, magánemberként pedig boldog lesz egy nagy családban.

Mottó
Merjünk nagyot álmodni, küzdjünk érte és közben tudjunk örülni a mindennapoknak!

Misszió
Merjünk váltani, otthagyni, ha valamivel nem tudunk azonosulni akár szakmai elvek, értékek vagy emberi hozzáállás okán. Mindig legyünk készek keresni új irányokat, hozzá új partnereket, társakat. A világ nagyon színes, jó minél többet megismerni, kipróbálni belőle, egyúttal ez biztosítja a fejlődésünket is, és azt, hogy nem veszítjük el dinamizmusunkat.

Kedvenc könyv
Simone de Beauvoir: Mandarinok és Márai Sándor: Eszter hagyatéka

Kedvenc film
A tizedes meg a többiek

Kedvenc költő/író
Nem tudok kiemelni egyet sem, ma is emlékszem klasszikus költőink verseire, élnek bennem hangulataik.

Kedvenc zenei műfaj/előadó:
Mind a komolyzenében, mind a könnyebb műfajban találok kedvemre valót. Talán az előbbit karmester nagyapámnak köszönhetem, bár tudom, hogy nem sikerült ez ügyben meg sem közelíteni velem kapcsolatos elvárásait.

Kedvenc konyha és kedvenc étel
Az olasz és francia konyha.

Járt már itt / utazni fog ide
Észak-Olaszország, Toscana, Szicília... alapvetően a mediterrán térségek állnak közel hozzám. De meg szeretném nézni Észak-Amerikát és Japánt is.

Példakép
Követendő példaképem nincs olyan értelemben, hogy én is olyan szeretnék lenni  mint valaki más. Azok az emberek vonzanak, akiknek pozitív kisugárzásuk van, tele energiával és célokkal, akikkel egyszerűen jó együtt lenni.

Legmeghökkentőbb helyzete az életben
Talán összesen két-három munkahelyem volt eddig a tizenegy néhányból, ahol meglepett vagy a szakmai hozzáértés vagy az emberi moralitás teljes hiánya – ezek mindegyik esetben megdöbbentenek, még akkor is, ha közte esetleg hosszú évek telnek el. Nagyon gyorsan szoktam távozni ez esetben…

A legnagyobb boldogság az életben
Amikor a fiam boldog, és sikere van.

Az interjút készítette: Laki Mónika


A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése