TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Futásnak ered a Wizz Air

6965
A Wizz Air névadó szponzorációs megállapodást kötött a Budapesti Sportirodával a Budapest Félmaraton kapcsán. A Budapest Félmaraton neve 18 év után változik meg.

A verseny 1984-es indulása óta népszerűsége folyamatosan nő. 2013-ban rekordot döntött a résztvevők száma, több mint 12 ezren álltak rajthoz az eseményen, és a szervezők idén még ennél is több résztvevőre számítanak. A Wizz Air egyúttal bejelentette, hogy az egyik főszponzorává válik a „Run in Budapest” kezdeményezésnek is, amely a három legnagyobb magyarországi futóeseményt, a Wizz Air Budapest Félmaratont, a Spar Budapest Maraton Fesztivált és a Telekom Vivicittá Városvédő Futást fogja össze.


A bejelentés kapcsán Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „A Wizz Air egy évtizede hazai légitársaságként van jelen Magyarországon.  Az elmúlt 10 év során folyamatosan fejlesztettük működésünket, flottánkat és bővítettük úthálózatunkat, ezzel is bizonyítva elkötelezettségünket Magyarország és magyar utasaink iránt. Mi a Wizz Airnél hiszünk a mobilitásban és az aktív életmódban. Alacsony árainkkal több, mint 2 millió magyar utazott velünk üzleti és szabadidős céllal 2013-ban. Az együttműködés, amelynek keretében Magyarország legnépszerűbb futóversenyéit kapcsoljuk össze a Wizz Air márkanévvel, remekül illeszkedik cégünk arculatához. Célunk, hogy az események nemzetközi jellegét is erősítsük, előnyt kovácsolva abból, hogy légitársaságunk már 35 országban van jelen. Minden sportkedvelő magyart szeretettel várunk a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon.”

Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója elmondta: „Egy félmaraton teljesítése óriási siker, de nem csak a célba érkezés miatt. Aki elhatározza, hogy lefutja, annak ugyanis rendszeresen mozognia, készülnie kell. A mi célunk az, hogy a lakosság körében minden eddiginél népszerűbb legyen a futás, minél több egészségtudatosan élő ember csatlakozzon hozzánk és velük bizonyíthassuk azt, hogy az egészséges életmód miként kaphat igaz tartalmat. Nagyon bízunk abban, hogy ezzel az új együttműködéssel tovább erősödik a futóturizmus is, létszámban és minőségben egyaránt. Őszintén remélem, hogy ez az új kapcsolat is legalább olyan hosszú időn át vagy még tovább is működik majd, mint az előző.”A versenyről
1984 és 1993 között, a hős (ős) korban a félmaraton az IBUSZ és a Mars Maraton keretében került megrendezésre. 1994-ben és 1995-ben szünetelt a Budapest Maraton. 1996-ban új szponzorral újjáéledt a maraton, és a Nike segítségével a félmaraton is. A két verseny külön vált,  s attól kezdve 18 éven át vitte a félmaraton nevét az előző főszponzor.

 

2013-ban dőltek a rekordok:
7436 egyéni futó érkezett célba, ami rekordot jelent Magyarországon
1330 csapat állt rajthoz, az összes indulók száma: 12880  
Tavaly már 65 országból érkeztek a vendégek,  1600  külföldiek rajtolt, ami 6-7 %-os növekedés az egy évvel korábbi adatokat tekintve. Angliából, Németországból és Olaszországból 100 fölötti volt a nevezési létszám, de tavaly először Szlovákiából érkeztek a legtöbben (155 futó). Érdekesség, hogy Malajziából, Örményországból, Chiléből, Nepálból, Peruból és Indonéziából is jöttek futók. A vendégek azt mondják a világ legjobb hangulatú félmaratonija a budapesti. Tavaly 13 percig tartott a rajt.
A férfiaknál még soha senkinek nem sikerült kétszer is nyerni a budapesti félmaratonon.
A jelenlegi egyéni félmaratoni címvédők: Henry Kemboi (Kenya) és Papp Krisztina (Magyarország).

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése