TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Elképesztő adatsorok érhetőek el a Facebook felhasználókról a SocialDaily innovatív fejlesztésének köszönhetően.

A magyarok 76 %-a használja okostelefonját a Facebook eléréséhez, 1,9 millió magyar rajong a fociért és 360 ezren kedvelik az olasz konyhát. 13 ezer férfi és 14.600 nő érdeklődik a saját neme iránt, a magyar lakosság közel 10 %-a kedveli a bort, 540 ezer kutyakedvelő előzi meg a 260 ezer cicakedvelőt a képzeletbeli toplistán... 240 ország jellemzőjét és 1,2 milliárd Facebook felhasználó érdeklődését és szokásait lehet tanulmányozni az Anktartisztól - Zanzibárig soha nem látott részletességgel.

 

Saját fejlesztésű alkalmazása segítségével, a Social Daily napi rendszerességgel dolgozza fel a Facebook szervereiről érkező adatokat, és azokat könnyen értelmezhető vizuális formában tárja a világ elé. A látványos statisztikai eredmények valós képet mutatnak az országok nemzeti karakteréről, kezdve a felhasználók szexuális orientációjától egészen az utazás, a vásárlás, a táplálkozás, a hobbi, a kulturális viselkedési vagy az alkoholfogyasztási szokásokig.

 

Felhasználók
Magyarországon 4.800.000 aktív Facebook felhasználó volt az elmúlt 30 napban, ezzel hazánk a 43. a világ toplistáján, amelyet az Egyesült Államok vezet India és Brazília előtt. A világ penetrációs toplistáját (lakos/felhasználó) az Arab Emirátusok vezeti 86 %-kal, Gibraltár és Monaco előtt. Magyarország az 52. helyen szerepel.

Magyarországon a Facebook felhasználók többsége a 25-35 éves korosztályból kerül ki, kiegyenlített arányban nők és férfiak. Világviszonylatban 45,85 % a női felhasználók aránya és 54,15 % a férfiak aránya. Az erősebb nem aránya kiemelkedő Dél-Szudánban (85 %), Csádban, Afganisztánban és Jemenben (83 %). A női felhasználók túlsúlyban vannak Moldovában (58 %), és a kis szigetországokban, mint Wallis és Futuna, Tonga, Saint Helena.

Szex
Szexuális szokások tekintetében 1,4 millió magyar vállalta fel a közösségi oldalon, hogy melyik nem iránt érdeklődik. Ebből kiderül, hogy közülük 13.000 férfi és 14.600 nő érdeklődik a saját neme iránt.

A statisztikák alapján az is szembeötlő, hogy Nigériában, Sierra Leonéban és Csádban a férfiaknak majdnem fele, 40 %-a biszexuálisnak vallja magát. Érdekesség, hogy a palesztin és az egyiptomi nők 16 %-a nyilatkozott arról, hogy leszbikus.

80.000 magyart érdekel az erotika, míg 22.000 ember a sztriptíz és 900 felhasználó nyitott a három, illetve több szereplős szexre.

Ital
Úgy tartjuk, hogy „borivó nemzet a magyar”. A 3,2 millió magyar közül, akik megjelölték ital iránti érdeklődésüket: 440 ezer (9,1 %) kedveli a bort, 420 ezer (8,75 %) a rövid italokat, a sört pedig 360 ezer (7,5 %) ember fogyasztja szívesen.

A világ toplistán Puerto Rico foglalja el a dobogós helyet, 78 % szereti az alkoholt. Málta második 60 %-kal, a harmadik és negyedik helyen Izland és Írország osztozik 55 %-os érdeklődéssel. Magyarország 62. a világranglistán. Az osztrákok meglepetésre csak a 30., míg a németek a 72. helyet szerezték meg a sörivó listán, amelyen a tengerentúliak járnak élen.

Mobil
Igazi kuriózumnak számítanak az egyedülálló mobil felhasználást bemutató diagramok, amelyek a részletes mobil platformokat és a készülékgyártók szerinti eloszlást is tükrözik.

A 4.800.000 felhasználóból, összesen 3.6 millió mobil készülékkel is használta már a közösségi hálózatot. Az összehasonlítás kedvéért Ausztráliában a felhasználók 155 %-a, Svédországban 148 %-a, az Egyesült Királyságban pedig a felhasználók 138 %-a használja mobilról is a Facebookot. Ez azt mutatja, hogy sok felhasználó több készülékkel is facebookozik, így többször szerepel a listán.

Az iOS és az Android operációs rendszerek felhasználóinak aránya hazánkban 9,3 % és 66 % az Androidosok javára. Számokban: 2.400.000 ember Androidon, 340.000 ember Apple termékeken facebookozik. Azon belül 276.000 ember iPhone-on is használja a Facebookot, köztük legtöbben, 170 ezren az iPhone 4 és az iPhone 4s-en. A BlackBerry-t használókból 26.000 ember, a Windows-telefon felhasználókból 176.000 felhasználó csatlakozott a nagy közösségi hálózatra.

Mianmarban van a legtöbb androidos felhasználó (86 %), azt követi Dél-Korea 79 %-kal, és Brunei 76,5 %-kal. Az androidos toplistán Magyarország a 65. helyezett. Az Apple Top országok közt első a Marshall-szigetek 75 %-kal, második Ausztrália 66,5 %-kal, harmadik Jersey-sziget 64 %-kal. Magyarország a 160-dik helyet foglalja el.

„Örömünkre szolgál, hogy ezzel a fejlesztéssel egy hiánypótló eszközt adunk az egész Facebook-felhasználó társadalomnak, amely segítségével bárki képes lesz pontosabban feltérképezni ezt az óriási, és még mindig fejlődő piacot. Ez az innováció programozói csapatunk közel egy éves munkájának eredménye, és biztosak vagyunk abban, hogy a felhasználók elégedettségét fogja szolgálni, a piaci szereplők mindennapi munkaeszközévé válik" – mondta Radisics Milán, a Social Daily alapítója, közösségi média marketing-szakértő.

A cég legújabb – a világon egyedülálló – terméke a Social Daily Facebook Statisztika hozzásegít minden közösségi média iránt érdeklődőt, piaci szereplőt, ügynökséget, média- és márkatulajdonost, menedzsert, statisztikust és újságírót, hogy önállóan stratégiát állítson fel, összevessen, következtetéseket vonjon le, tendenciákat figyeljen meg. És amit még érdemes kiemelni: a statisztika a világ bármely pontján hozzáférhető, ingyenes és a forrás megjelölésével szabadon felhasználható. Az „embed” kód segítségével egyes grafikonok beépíthetőek más weboldalakba és cikkekbe.

A SocialDaily Facebook Statisztika elérhető magyarul és angolul is a SocialDaily.com weboldalán a fejlécben található menüpontban, vagy az alábbi direkt linken.

Még több adat: http://analytics.socialdaily.com/hu/facebook/countries/hu/

Forrás: SocialDaily.com

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése