TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Idén március 11-12-én vitatják meg a modern kommunikáció legújabb irányzatait és globális perspektíváit a svájci Davosban.

Az ötödik alkalommal megrendezendő Davosi Világkommunikációs Fórumon (World Communication Forum) Magyarországról Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok- és PR vezetője, valamint Hegyi Gábor, a Capital Communications alapító-ügyvezetője lesz jelen előadóként. Beke Zsuzsa a „Gyógyszeripar: az üzleti kommunikációtól a piacvezető pozícióig” című panelbeszélgetés egyik előadója lesz, Hegyi Gábor pedig a „Politikai kommunikáció: globális értékek vs. helyi bizalom” témájú panelbeszélgetést vezeti majd. A magyar előadók többek között olyan neves szakemberekkel szerepelnek együtt, mint a PR guruként számon tartott Paul Holmes, aki a The Holmes Report és a SABRE-díj alapítója és vezérigazgatója.

Az idei lesz az első olyan alkalom, amikor az ügynökségek és a vállalatok kommunikációs szakemberei, valamint a szakmai egyesületek vezetői közösen tárgyalják meg a kommunikációs szakmával szemben támasztott elvárásokat és követelményeket. Jelen lesz többek között a Philips, a Hill+Knowlton Strategies, az Ogilvy, a Weber Shandwick, a Siemens AG, a World Wide Fund for Nature (WWF), a CERN, az International Communications Consultancy  Organisation (ICCO), a Public Relations Institute of Australia, a Mexican Communication & Marketing Industry Confederation, a Public Relations Institute of Southern Africa képviselője is. A részletes program ezen az oldalon található.

A fórumon Isaac Mao a Social Brain Foundation társalapítója és igazgatója osztja meg értékes tapasztalatait a Sharism filozófiáról és jelenségről, amely egyre nagyobb hatást gyakorol a kommunikációs világra. Vitaindító előadást tart Andre Manning a Royal Philips Electronics vállalati kommunikációs globális alelnöke, aki szakmai sikerének titkát egy zárt ülésen osztja meg az érdeklődőkkel.

És ott lesz ő is, aki 1982. szeptember 19-én először javasolta, hogy a 'viccelek' helyett használjuk ezt :-) , a 'komolyan beszélek' helyett pedig ezt :-( Vagyis a Carnegie Mellon Egyetem számítástechnika professzorának, Scott Elliott Fahlman nevéhez fűződik a manapság már mindenki által jól ismert és használt smiley hangulatjel világrahozása. A szakembert 2011-ben jelölték a C4F Davos Díjra is, a „Jövőkép” kategóriában.

Az első nap végén a legkiemelkedőbb kommunikátorokat, a legkreatívabb megoldásokat és az innovatív elképzeléseket C4F (Communication for Future) Davos-díjjal jutalmazzák összesen hat kategóriában. A díjról további információ ezen a linken érhető el.

Részletek és regisztráció

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése