TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Tenessee-ben nagy hagyományai vannak a vadkacsa vadászatnak. Néhány egyedre azonban a vadászidényen kívül is fontos szerep vár, mert ők részesei a helyi cégek marketingstratégiájának.

A világ legszerencsésebb kacsái – így hívják állítólag a helybeliek az amerikaiak kedvenc whiskey-je főzdéjének területén tanyázó szárnyasokat. A világ legleleményesebb kommunikációs szakemberei – így hívjuk mi azokat, akik kitaláltak egy legendát, amely némi cipőkanalazással belepréselhető a márkát erősítő marketingeszközök tárházába.


A szokatlan történet 80 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az állam területén található The Peabody Memphis nevű hotel igazgatója eldöntötte, hogy megvicceli vendégeit. A tréfás kedvű direktor hatalmas felbolydulást remélve, egy vadászatról hazatérve néhány élő kacsát tett a fogadó előterében található szökőkútba. A várakozásokkal ellentétben az új lakók meglepően pozitív fogadtatásban részesültek és a mai napig jelképezik a gyönyörű hotelt. Miattuk szállt meg itt Lisa Marie Presley, Michael Jordan, Nicholas Cage, Ethan Hawke, Justin Timberlake és Jeff Bridges is. A hotel tetején kiváló körülmények között élő vadkacsák tiszteletére a szálló éttermében nem szolgálnak fel semmilyen kacsás ételt, így a Chez Philippe valószínűleg az egyetlen kacsamentes francia étterem a világon. Ettől függetlenül is jól bánnak a baromfikkal, hiszen három hónapos „szolgálat” után visszaszállítják őket arra a farmra, ahol kikeltek. A Peabody Memphis egy gyönyörű hotel, mégis egy véletlen tréfa segítette a világhírnévhez.


A Jack Daniel’s pedig a maga szintjén egy jó whiskey, amelynek nem kell kiemelkednie az ismeretlenség szürke ködéből, mégis szüksége van témára, amely hírbe hozza. Így lehet, hogy a tennessee-i whiskey most a saját olvasatában hozza a kacsa-sztorit, és azt állítja, hogy a hotel „nagyköveteiként” számon tartott vadkacsák fél évszázada Tennessee híres lepárló üzeménél is tanyát vertek, és a legendás ital minőségellenőreivé váltak. A jelenlegi whiskey mester, Jeff Arnett egyáltalán nem csodálkozik, hogy a lepárlóüzem mindennapjaihoz már hosszú évtizedek óta a kacsák is hozzátartoznak, hiszen a főzde területe valóságos kacsamennyország, ahol tilos a vadászat és az ellátás is kifogástalan.


„Ők a világ legjobban gondozott kacsái: ugyanazt a gabonát és forrásvizet adjuk nekik, amelyből a whiskey-nk készül. A szerencsés szárnyasok segítenek nap mint nap az üzem területére érkező teherautókról lepotyogó rozs-, árpa- és kukoricaszemek feltakarításában, és az idők során a cég kabalájává váltak. Ezért alakult ki az a hagyomány is, hogy amikor a hivatalos főzőmesterek elérik az egyéves évfordulójukat, egyfajta szimbólumként egy fa kacsaszobrot kapnak ajándékba” – tette hozzá Arnett, aki azt is elmondta, nincs olyan magára valamit is adó kacsa, aki ne szeretne a lepárló környékén élni.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése