TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Tenessee-ben nagy hagyományai vannak a vadkacsa vadászatnak. Néhány egyedre azonban a vadászidényen kívül is fontos szerep vár, mert ők részesei a helyi cégek marketingstratégiájának.

A világ legszerencsésebb kacsái – így hívják állítólag a helybeliek az amerikaiak kedvenc whiskey-je főzdéjének területén tanyázó szárnyasokat. A világ legleleményesebb kommunikációs szakemberei – így hívjuk mi azokat, akik kitaláltak egy legendát, amely némi cipőkanalazással belepréselhető a márkát erősítő marketingeszközök tárházába.


A szokatlan történet 80 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az állam területén található The Peabody Memphis nevű hotel igazgatója eldöntötte, hogy megvicceli vendégeit. A tréfás kedvű direktor hatalmas felbolydulást remélve, egy vadászatról hazatérve néhány élő kacsát tett a fogadó előterében található szökőkútba. A várakozásokkal ellentétben az új lakók meglepően pozitív fogadtatásban részesültek és a mai napig jelképezik a gyönyörű hotelt. Miattuk szállt meg itt Lisa Marie Presley, Michael Jordan, Nicholas Cage, Ethan Hawke, Justin Timberlake és Jeff Bridges is. A hotel tetején kiváló körülmények között élő vadkacsák tiszteletére a szálló éttermében nem szolgálnak fel semmilyen kacsás ételt, így a Chez Philippe valószínűleg az egyetlen kacsamentes francia étterem a világon. Ettől függetlenül is jól bánnak a baromfikkal, hiszen három hónapos „szolgálat” után visszaszállítják őket arra a farmra, ahol kikeltek. A Peabody Memphis egy gyönyörű hotel, mégis egy véletlen tréfa segítette a világhírnévhez.


A Jack Daniel’s pedig a maga szintjén egy jó whiskey, amelynek nem kell kiemelkednie az ismeretlenség szürke ködéből, mégis szüksége van témára, amely hírbe hozza. Így lehet, hogy a tennessee-i whiskey most a saját olvasatában hozza a kacsa-sztorit, és azt állítja, hogy a hotel „nagyköveteiként” számon tartott vadkacsák fél évszázada Tennessee híres lepárló üzeménél is tanyát vertek, és a legendás ital minőségellenőreivé váltak. A jelenlegi whiskey mester, Jeff Arnett egyáltalán nem csodálkozik, hogy a lepárlóüzem mindennapjaihoz már hosszú évtizedek óta a kacsák is hozzátartoznak, hiszen a főzde területe valóságos kacsamennyország, ahol tilos a vadászat és az ellátás is kifogástalan.


„Ők a világ legjobban gondozott kacsái: ugyanazt a gabonát és forrásvizet adjuk nekik, amelyből a whiskey-nk készül. A szerencsés szárnyasok segítenek nap mint nap az üzem területére érkező teherautókról lepotyogó rozs-, árpa- és kukoricaszemek feltakarításában, és az idők során a cég kabalájává váltak. Ezért alakult ki az a hagyomány is, hogy amikor a hivatalos főzőmesterek elérik az egyéves évfordulójukat, egyfajta szimbólumként egy fa kacsaszobrot kapnak ajándékba” – tette hozzá Arnett, aki azt is elmondta, nincs olyan magára valamit is adó kacsa, aki ne szeretne a lepárló környékén élni.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése