TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Banktól kaptak kiemelt figyelmet

6921
A Budapest Banktól kapott egymillió forintot terápiás eszközök beszerzésére, valamint hátrányos helyzetű családok megsegítésére fordítja az Első Lépések Alapítvány.

5000 dolláros, azaz mintegy 1,1 millió forintos adományban részesült az Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány a Budapest Bank és anyavállalata, a GE Capital jóvoltából. A pénzt egy civil szervezeteknek kiírt nemzetközi pályázaton nyerte el a korai fejlesztéssel foglalkozó alapítvány. A támogatást.A szervezet dunakeszi központjában évente körülbelül 150 fejlesztésre szoruló hat éven aluli gyermeket lát el, akik többek között koraszülöttek, megkésett mozgás-, és beszédfejlődésűek, Down-szindrómával vagy autizmussal élnek. Az alapítvány szakemberei gyógypedagógiai fejlesztéssel, különböző mozgásterápiákkal, logopédiai foglalkozásokkal, gyermekpszichiátriai, valamint nevelési tanácsadással igyekeznek segíteni a rászoruló gyermekek készségeinek fejlesztésében, emellett a szülők számára is állandó támogatást biztosítanak.

A GE Capital által évente meghirdetett pályázaton Európa-szerte karitatív, közösségi célokért dolgozó alapítványok, szervezetek kaphatnak pénzadományt. A kezdeményezés különlegessége, hogy annak keretében a GE Capital leányvállalatainak kollégái terjesztik fel támogatásra azokat az alapítványokat, amelynél aktívan önkéntes munkát végeznek. Ebben az évben az egyik ilyen szervezet az Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány volt, amelyet a Budapest Bank munkatársa jelölt támogatásra.

„A kiemelt figyelmet igénylő kisgyermekek korai ellátása nagymértékben befolyásolja a későbbi fejlődésüket, ezért kulcsfontosságú, hogy időben észleljük és megfelelően kezeljük a problémákat. Alapítványunk célja, hogy az igényekhez igazítva, professzionális körülmények között lássa el ezeket a gyermekeket, azonban gyakran okoz problémát a forráshiány. A bank adományának köszönhetően most jelentősen bővült az eszközparkunk, amely nagyban hozzájárul a kezelések szakmai színvonalához” - mondta el Boros Boglárka, az Első Lépések Alapítvány intézményvezetője. A pénzintézettől kapott összegből az alapítvány új fejlesztőjátékokkal, könyvekkel, bútorokkal szereli fel terápiás szobáit, ezen kívül nehéz anyagi körülmények között élő családok is támogatást kapnak gyermekeik terápiás költségeire.

Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Felelős vállalatként nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy jótékonyan járuljunk hozzá a civil közösségek fejlődéséhez. Ennek része az is, hogy a Budapest Banknál nagy hagyománya van az önkéntes munkának: kollégáink szabadidejükben rendszeresen segítenek a környezetükben élőknek. Gyakran felkaroljuk azokat a kezdeményezéseket, amelyeket kollégáink személyes elköteleződéssel is támogatnak. Bízunk benne, hogy a mostani adomány révén hozzájárulhatunk az alapítvány működéséhez és a terápiák sikeréhez.”


A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése