TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

„Alapvetően humán beállítottságú vagyok, és a munkámban is azt szeretem. A marketing pedig az emberekről, és az ő igényeikről szól."

Kovács Richárd


Születési idő
1971. augusztus. 20.

 

Iskolái
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, gazdasági és társadalomtudományi kar, Master of Business Administration (2003.)

Kandó Kálmán Műszaki Főiskola, híradásipari szak, digitális kapcsolástechnika ágazat (1994.) és erősáramú automatika szak, kereskedelmi ágazat (1993.)

 

Jelenlegi cég és pozíció
Fővárosi Gázművek Zrt., marketingvezető (2009-től)

 

Korábbi cégek és pozíciók
2003-2009           Fővárosi Gázművek Zrt. – PR és kommunikációs vezető

2001-2003           Human Development Team Kft. – vezető tanácsadó

1999-2001           Matáv Rt. Oktatási Igazgatóság – képzési központvezető

1997-1998           Matáv Rt. Kultúraváltási projekt – projektvezető

1996–1997          Matáv Rt. Budai Igazgatóság – ügyfélmenedzser

1994-1996           Matáv Rt. PKI Távközlésfejlesztési Intézet – távközlési kutató

 

Nyelvtudás
angol

 

Mit szeret legjobban a szakmájában?
Emberekkel foglalkozni. Alapvetően humán beállítottságú vagyok, és a munkámban is azt szeretem. A marketing pedig az emberekről, és az ő igényeikről szól.

 

Mit szeretne elérni a szakmájában?
A vezetékes szolgáltatásokhoz kapcsolódó piacokon sok mindent elértem, talán állíthatom azt is, hogy értek hozzá. Szívügyem a tömegkommunikáció. Nagyon jó lenne, ha egy brit energiapiacra jellemző liberalizáltsági fokon lehetne a hazai energiaszektorban is marketinget csinálni.

 

Eddigi legnagyobb szakmai siker
Általában azokra a dolgokra vagyok büszke amikor valamilyen hagyományt sikerül megalapozni, vagy ha valami olyasmit sikerül csinálni, ami már az elején látszik, hogy egyszeri és megismételhetetlen. Ezek leginkább a telekomos időszakban a kultúraváltási projektben és jó néhány alkalommal a FŐGÁZ-ban történtek meg. Nagyon megtisztelő volt például, hogy a FŐGÁZ 150 éves ünnepségsorozatát csinálhattam, de érdekes volt néhány nap alatt felkészülni egy szabadpiaci gázszolgáltató engedélyének visszavonása utáni új piaci helyzetre is. Óriási sikerként éltem meg, hogy ezeket jól sikerült megcsinálni.

 

Szakmai példakép
Olyan van, akinek a munkáit elolvasom, szeretek velük találkozni és egy helyen lenni, mert inspirálóak – ilyen például Mérő László vagy Baracskai Zoltán, akikkel az egyetemi évek alatt találkoztam először. Igazából számomra nem az a lényeg, hogy ki mit mond, hanem az, hogy arról nekem mi jut eszembe. Nagyon hamar rájöttem arra, hogy ha csak annyit tudok, amit meg tudok tanulni, az nekem kevés. Ezért fontos számomra bárki, bármi, ami inspirál, gondolkodtat, mint például Fiala János reggeli rádióműsora.

 

Hobbi, amitől feltöltődik
Többek szerint elég jól fotózom, azon belül is leginkább az épített környezetet.

 

Nagy tervek a magánéletében
Készülök arra, hogy a képeim valamilyen formában nagyobb publicitást kapjanak.

 

Mottó
„Kapura lövésből lesz a gól.”

 

Misszió
Mindig szeretek újat alkotni. Nagyon sokan vannak olyanok akik dolgokat jól tudnak működtetni és sokan vannak olyanok is, akik nagyon kreatívak. De olyan típusú kreativitással, ami jól használható, nem öncélú, kevesen rendelkeznek; magamat ilyen embernek tartom.

 

Kedvenc könyv, író, költő
Svejk, illetve Vámos Miklós könyvei.

 

Kedvenc film
Woody Allen filmjei

 

Kedvenc zenei műfaj/előadó
Mindenevő vagyok, és mindig keresem minden műfajban a legújabbat. A mostani magyar alternatív is nagyon jó.

 

Kedvenc konyha vagy kedvenc étel
Édesség, halak.

 

Járt már itt / utazni fog ide
Lakókocsizom, 7-8 éve. Erdély, Olaszország, Franciaország rendszeres úti cél, és Skandináviába is szeretnék eljutni ilyen módon.

 

Példakép
Nehezen tudok igazi klasszikus példaképet említeni, de mivel nagyon szeretem a focit, és régebben játszottam is, így egy kicsit ebbe a kategóriába tartozik Zlatan Ibrahimović, akit a bejárt útja miatt tartok nagyra: bevándorló szülők gyerekeként, Svédországban, nagyon mélyről, saját erőből, a tehetségén keresztül lett a világ egyik legkeresettebb futballistája.

 

Legmeghökkentőbb helyzete az életben
Amikor a World Trade Centert lerombolták. Pont egy évvel azelőtt jártam ott. Soha nem jártam például a piramisoknál, de azok ezer év múlva is valószínűleg ott fognak állni, míg egy ilyen – a modern világ szimbólumaként funkcionáló – épületegyüttes alig 30 évet élt meg és egy-két óra alatt megsemmisült. Hogy ez megtörténhetett, az több mint elgondolkodtató.

 

A legnagyobb boldogsága az életben
Nem vagyok súlyosan rendmániás, de az nagyon megnyugtató, ha valahol valamit rendbe tudok tenni, és utána boldogan belefekhetek a közepébe, hogy körbenézzek.

 

+1 Az üzenet
Ez is lehet focis? „Ne felé rúgd, hanem oda!”

Az interjút készítette: Laki Mónika

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése