TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Okostelefonnal az adományboltba is

6888
A CSERITI-Adományháló boltjaival bővült az ADDODA, a tárgyi adományokat felajánlók okostelefon-alkalmazása.

A legnagyobb hazai segélyszervezetekkel együttműködésben létrehozott ADDODA mobilalkalmazás azon okostelefon felhasználóknak szól, akik tárgyi adománnyal, véradással, vagy adójuk 1%-ának felajánlásával támogatnák a rászorulókat. Az androidos applikáció a felajánlott adomány típusa alapján megmutatja az okostelefon tartózkodási helyéhez legközelebbi átvevőpontokat, valamint a Magyar Vöröskereszt véradási helyszíneit, és az oda vezető útvonalat is megtervezi. Az alkalmazásban közel hétszáz, az 1%-os adófelajánlásra jogosult civilszervezet adatai is megtalálhatók, amelyek között a felhasználók tevékenységi körük alapján kereshetnek, és találhatják meg a számukra legszimpatikusabbat.

Az ADDODA egy Magyarországon még újdonságnak számító adományozási formát is igyekszik népszerűsíteni: a tárgyi adományokat fogadó szervezetek között mostantól a CSERITI-Adományháló boltjait is megtalálhatják a felhasználók. A szervezet az angolszász országokban népszerű „charity shop”-ok mintájára indította el üzleteit, ahol az adományozók megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő személyes használati tárgyaikat bocsátják áruba.

 

„A CSERITI-Adományháló jövőbeni sikere a társadalmi tudatosításon múlik. Az ADDODA egy újabb eszköz ahhoz, hogy a hétköznapi jótékonyság eme társadalmilag több lépcsőben hasznos modelljét, az adományboltok magyarországi létjogosultságát a hétköznapi emberekkel megismertethessük, megértethessük. Köszönjük, hogy az ADDODA, a technológia legújabb vívmányaként segíti elérni céljainkat!” – mondta el Sáhy Gábor, a CSERITI-Adományháló vezetője.

 

A CSERITI boltjai hármas társadalmi célt szolgálnak. A feleslegessé vált tárgyakat kidobás helyett az üzletekben újrahasznosítják, és azokat a szociálisan rászorulók kedvező áron, valós érték alatt vásárolhatják meg. A boltok üzemeltetésével a szervezetnek az is célja, hogy minél több hátrányos helyzetű személynek tudjon munkahelyet teremteni.

 

„Az okostelefonok egyre jelentősebb digitális platformmá válnak. 2013 végére a Telenornál értékesített készülékek közel háromnegyede valamilyen okos eszköz volt, az alkalmazások fejlődése révén pedig egyre több és különfélébb felhasználói igényre nyújtanak hatékony megoldást. Ez vezérel bennünket is, folyamatosan keressük a hiánypótló ADDODA applikációnk fejlesztési lehetőségeit. Bízunk abban, hogy ezzel az innovatív megoldással egyre többeket tudunk adományozásra késztetni.” – mondta el Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

 

Az alkalmazás letölthető a Google Play-ről: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telenor.hu.addoda

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése