TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Banga Ildikó / The Body Shop

6883
„Mindenkinek meg kellene értenie, hogy igenis hatással tudunk lenni a környezetünkre."

Banga Ildikó

Jelenlegi cége és pozíciója 
The Body Shop – kereskedelmi és hr vezető, tulajdonos (2012-től)

Korábbi cégek és pozíciók
15 évig a bankszektorban tevékenykedtem, vezető pozícióban.

Iskolái 
Pénzügyi- és Számviteli Főiskola, közgazdász-mérnök

Nyelvtudás 
angol, spanyol

Mit szeret a legjobban a szakmájában?
Rajongok a termékekért, az illatukért, az egyedi csomagolásukért és  minőségükért. Örömmel tölt el az, hogy a vevőink mennyire tudnak lelkesedni egy-egy krémünkért, illatunkért.  Amit csinálok, az számomra több mint üzlet, mert ott állnak a cég mögött azok az értékek, amit én is képviselek. A vállalkozás és szerelem együttese olyan szerencsés párosítás, ami fel tud tölteni minden nap.

Mit szeretne elérni a szakmájában?
Jó lenne, ha Magyarországon még több ember megismerné a The Body Shop filozófiáját: A The Body Shop a kampányain keresztül kommunikál és nem a termékeit hirdeti. Nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem tesz is – méghozzá komoly lépésekkel. Szeretném, ha egyre többen megértenék, hogy nem csak úgy lehet érvényesülni, hogy másokat elnyomok, hanem úgy is, hogy odafigyelek a környezetemre.

Eddigi legnagyobb szakmai siker
Jó érzés tudni, hogy részese vagyok és hatással lehetek egy cégre, amely egy nagy, 65 országot tömörítő, nemzetközi család, nagyon segítőkész légkörrel.

Szakmai példakép
Az alapító, Anita Roddick, aki a The Body Shop filozófiáját megalkotta és követte. Sajnos 2006 óta ő már nincs közöttünk. Rengeteget utazott, hogy megismerje az embereket, ahonnan a cég által használt alapanyagok származnak. Lázadó hippi volt, és ránk is azt mondják a gyerekeink, hogy „hippi szülők” vagyunk. Kicsit lázadóbb, szabadabb, nem olyan merev, de az értékrendem ugyanúgy megvan, csak talán kicsit másképpen mint a többségnek.

Hobbi, amitől feltöltődik
jóga, salsa, társastánc

Nagy tervek a magánéletében
Vitorlázom és szeretnék elmenni Samoa szigetére, ahonnan a kókuszolajat szerzi be a The Body Shop. Ez egy gyönyörű sziget a Csendes Óceán közepén – ott megy le a legkésőbb a nap a világon.

Mottó
„Ha azt hiszed, hogy túl pici vagy, próbálj meg együtt aludni egy moszkitóval” – mindenkinek meg kellene értenie, hogy igenis hatással tudunk lenni a környezetünkre.

Misszió
Az általunk is vállalt környezettudatos szemlélet irányába formálni a magyar emberek gondolkodását.

Kedvenc köny 
Ken Follett: A Katedrális

Kedvenc film
Zeffirelli filmjei, Amelie csodálatos élete

Kedvenc költője/írója:
Radnóti

Kedvenc zenei műfaj/előadó
Latin és komoly zene, de minden stílust meghallgatok.

Kedvenc konyhája és kedvenc étele
Olasz, görög, thai konyha. Szeretek főzni, széles a spektrum, a kagyló és a mákos guba pedig abszolút kedvenc.

Járt már itt / utazni fog ide
Kuba fogott meg nagyon; ott az emberek nagyon szegények, viszont nagyon boldogok, mert nem azon keseregnek amijük nincs, hanem annak örülnek, ami van. A cél pedig Samoa szigete, a Csendes-Óceánon, hajóval.

Példaképe
Minden olyan átlagembert nagyon tisztelek, akikről ugyan nem ír a sajtó, de áldozatos munkával nap mint nap dolgoznak azért, hogy kicsit jobb legyen a világ. Anita Roddick is ilyen volt, a kampányain keresztül sok mindent tett egy-egy kis közösségért.

Legmeghökkentőbb helyzete az életben
Amikor megkaptuk a magyarországi franchise jogot, az számomra fantasztikus volt. Bár rengeteget dolgoztunk érte, de akkor is hihetetlen volt, hogy egy kis induló vállalkozást partnernek választott egy ekkora cég. A magyarországi piacnyitásért és a boltokért kapott díj szintén hatalmas katarzis és elismerés volt.

A legnagyobb boldogsága az életben
A családom a boldogságom forrása.

+1 üzenet
Merjenek nagyot álmodni. A cégvezetőknek üzenem, hogy próbálják meg kicsit átgondolni a működésüket. Talán nem is hinnék, hogy milyen rövid idő alatt pozitív hatással lehetnek ők is a környezetükre.

Laki Mónika

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése