TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Fogékony a humorra a magyar

6843
A Comedy Central nézettségi adataiból kiderül: a kockákon, a brit poénokon és az elborult animációs sorozatokon nevetünk leginkább.

Az amerikai minta itthon is megvetette lábát: ahogy szülőhazájában, úgy a vígjátéksorozatok között itthon is abszolút kedvenc az Agymenők. A sorozat sikerét jól mutatja, hogy bár csak októberben debütált, három hónap alatt a 18-49-es korosztályban már majdnem egymillióan kóstoltak bele a geek humor legjavába. Következő a sorban a Hogy ne éld az életed, ami áprilisi indulása óta töretlen népszerűségnek örvend.

A Family Guy is ott van a topon. Magyarország legnépszerűbb felnőtteknek szóló animációs sorozata elegáns helyet foglal el a csatorna éves listáján. Egyértelmű tehát, hogy a magyar nézőknek nagyon bejön az elvont humor. A jól bejáratott viccek vízére evezve nem hiányozhat a sorból a Jim szerint a világ és az Életem értelmei, vagyis az a két családi sorozat, amelyek a Comedy Central zászlóshajói és jelentős nézettséget produkálnak. A Jim szerint a világ tavaly több hónapban is a legnézettebb sorozat volt a humorcsatornán – a felmérések szerint minden ötödik hazai tévénéző találkozott már James Belushi humorával.

Ami a filmeket illeti: az egész éves nézettségi adatokat nézve, szinte sikít, hogy a klasszikus angol humortól még mindig a padlón fetrengve tudunk röhögni. Két Monty Python film, a Gyalog Galopp és a Brian élete is az éves lista top 5 legnézettebb filmjei között szerepel, sőt, előbbi már a 2012-es listán is ugyanilyen prémium helyen volt, ami némi hajbókolás és cilinderemelést bőven megérdemel.

A Comedy Central az 18-49 évesek tévézési szokásait vizsgálta. A saját súlycsoportjában itthon is verhetetlen CC jelenleg a negyedik legnézettebb kábeltévé csatorna, az összes adó között pedig a hetedik helyen áll - ebből is látszik, hogy a jó poénra mindig vevő a magyar.

Top 5 sorozat 2013-ban:

  • Agymenők
  • Hogy ne éld az életed
  • Jim szerint a világ
  • Family Guy
  • Életem értelmei

Top 5 film 2013-ban:

  • Gyalog galopp
  • Best uff L’art pour l’art
  • Made in Hungaria
  • Valami Amerika 2.
  • Brian élete
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése