TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Facebook-függőség 7 jele

6837
Csak, mert nem drog vagy alkohol, az nem azt jelenti, hogy nem addiktív. Mármint a közösségi média.

Ha bármilyen sejtésed van arról, hogy Téged is érint a Facebook-függőség, olvasd át ezt a listát!

Ha akár félig vagy teljes mértékben igazak rád az alábbi jelek, talán úton vagy a felé, hogy egy kellemetlen szokásod alakuljon ki, amitől pedig azon nyomban meg kell válnod, még mielőtt visszavonhatatlan következményekkel járna – írja a Business2Community.

1. A Facebook fontosabb, mint a munka

Úgy érzed, hogy a főnököd a vállad felett figyel, amint épp kedvedre posztolgatsz? Ha észre veszed, hogy naponta kettőnél több alkalommal látogatod meg az oldalt a munkahelyeden vagy már ki is küldtél néhány önéletrajzot, mert úgy hiszed, a főnök már rajtakapott, itt az ideje lecsatlakozni a hálózatról.

2. Jobban csíped a virtuális haverokat, mint az igaziakat

Ha lemondtál egy meghívást egy partira vagy egy közös kávézást a barátoddal csak azért, hogy chaten lógj a Facebook ismerőseiddel, akkor itt probléma van. Az igazi barátaid igazi kapcsolatot próbálnak kiépíteni veled, miközben a Facebook ismerőseid azért vannak veled, mert így a kényelmes – ők is online vannak és Te is.

3. Facebook szóvivő lettél

Ha megdöbbent, amikor azt hallod, hogy egy barátod vagy egy rokon nem része a Facebook családnak és elkezded meggyőzni őket arról, milyen nagyszerű is és mennyivel jobb lenne az életük, ha csatlakoznának, akkor máris ráerőlteted az időigényes szokásodat valaki másra és egy afféle furcsa házalóvá válsz.

4. Zavar minden más program

Az összejövetelek és ünnepi vacsorák olyan események, amelyek a legtöbb embert várakozással töltik el. Ha Téged viszont kellemetlenül érintenek csak, mert el kell szakadnod a drága Facebookodtól, itt az ideje átértékelni a prioritásokat. Másrészt viszont, ha a munkádban van szükséged segítségre, nézd meg, mit tehet érted egy olyan oldal például, mint a „Post-Me”.

5. Neked sosem elég

Ha már keresztbe-kasul jártad az összes posztot és mindazt, amit pillanatnyilag közzétettek a falukon a Facebook barátaid, majd felkutattad az ismerősök ismerőseinek és szomszédjainak állapotfrissítéseit is, de még a benzinkutas fickóét is, akit három hete rúgtak ki, a Facebook böngészési tevékenységed kontrollálatlanná vált.

6. Elkezdesz kémkedni

Kezdesz megszállottan és rendszeresen kutakodni a volt barátod/barátnőd vagy akár az ő exeik posztjai után? Itt az idő elengedni őket és továbblépni… ők nyilvánvalóan már megtették.

7. Az ismerősnek jelölés versennyé vált

Ha 1200 „barát” nem elég és folyamatosan mások ismerősi számához hasonlítod a sajátodat, olyan kényszered lehet, ami a valós életben azonban semmit sem ér. Hányan vannak közülük, akikkel tényleg beszélgetsz a való világban? Ők lennének azok az igaz barátok, akik számítanak.

(Forrás: digitalhungary.hu)

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése