TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az elmúlt évben rengeteg cikk jelent meg a közösségi oldal- használat káros hatásairól. Kérdés tehát, menni vagy maradni?

Depresszió, nárcizmus, elszigeteltség - csak néhány veszély azok közül, amik a szakemberek szerint a felhasználókra leselkednek a közösségi hálózatokon. Ráadásul egyre több olyan felmérés szól arról, hogy a tinédzserek egyre inkább kínosnak tartják a facebookozást. Tavaly októberben pedig a cég is beismerte, hogy a fiatalok naponta kevesebb időt töltenek el az oldalon.

1. A szövegelés már senkit sem érdekel

Az unalmas állapotfrissítéseket olvasgatni más senkinek sincs ideje, az internet népe fotókat akar látni. Erre pedig ott van például az Instagram. A Facebookon lehet képeket posztolni, csetelni, bölcsességeket idézni, mindezt egyidőben. Úgy tűnik, hogy ez ma már sokkal inkább hátrány, mintsem előny. A Time tinédzserek körében végzett felmérése rávilágított, hogy manapság jobban szeretik a specifikusabb közösségi oldalakat, amelyek egy tevékenységre korlátozódnak.

2. Tényleg nincs privát szféra?

Az utóbbi idők tapasztalatai azt mutatják, hogy titkaink a Facebookon tényleg nincsenek biztonságban. Érthető okokból még ma is vannak olyan emberek, akik nem örülnek neki, hogy mások rákereshetnek a nevükre. Márpedig újabban nem lehet beállítani, hogy a keresőben rejtve maradjunk a nemkívánatos idegenek, féltékeny exek és potenciális munkaadók elől. Manapság a legjobb mód arra, hogy megbizonyosodjunk afelől, hogy egy bizonyos személy nem láthatja az aktivitásunkat az, hogy blokkoljuk őt.

3. A család figyel

Nincs többé dicsekvés a csapatós partival, ha anya vagy apa ismerősünk. Sőt, ha már a szkennert is tudják használni, akkor vagyunk csak bajban igazán: jönnek a csecsemőkori fotók. És ha van szörnyűbb dolog annál, hogy az Instagram-fotónk nem kapott egy lájkot sem, az bizonyára az, hogy az a kínos fotó, amit az anyukánk feltöltött a Facebookra, aratja a lájkokat. A kommentekről meg ne is beszéljünk.

4. A Facebook is figyel. És tud arról is, amit nem posztolunk

Milyen szerencse, hogy nem küldte el azt a kis meggondolatlan állapotfrissítést a tegnapi hasmenésről, ugye? Így most titokban maradt. Vagy mégsem. Decemberben a Facebook publikált egy tanulmányt, amelyhez elkezdték gyűjteni a beírt, de nem publikált állapotfrissítéseket, hogy megértsék, miért cenzúrázzák a felhasználók saját magukat.

5. És összetöri a szívünket

A közösségi média előtti időkben megeshetett, hogy szakítottunk valakivel és többet nem beszéltünk egymással. Relatíve könnyebb volt továbblépni így (már akkor, ha nem voltunk rákényszerítve, hogy nap mint nap lássuk a másikat), de a lehetőség, hogy hozzáférünk a másik Facebook-falához és ott látjuk, hogy mi történik vele, állítólag könnyen mániás viselkedésre késztethet bennünket.

(Forrás: nyest.hu)

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése