TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nonprofit szervezeteknek gyűjt a Facebook

6801
A 'Donate' funkcióval közvetlen az oldalon keresztül küldhetnek az amerikai felhasználók pénzadományokat a szervezeteknek.

Karácsony előtt nagyobb kedvvel adakozunk, nem véletlen tehát, hogy a Facebook éppen mostanra időztette a 'Donate' funkció bevezetését. Az újdonság lehetővé teszi, hogy a felhasználók nonprofit szervezetknek küldhessenek pénzadományokat, közvetlenül a Facebookon keresztül.

A legnagyobb közösségi oldal korábban a Nemzetközi Vöröskeresztnek segített adományokat gyűjteni, a Haiyan tájfun pusztítását követően, a Vöröskereszt Facebook oldalán. Ez adta az ötletet arra, hogy a lehetőséget más szervezeteknek is megadják, hiszen nem csak hatalmas katasztrófák esetén van szükség az összefogásra, hanem a mindennapokban is. Az amerikai felhasználók ezért a szervezetek oldalán és posztjai alatt már találkozhatnak a Donate gombbal, amire rákattintva előre megadott összegek közül választhatnak, de egyedi összeget is beírhatnak, majd még pár adat megadása után adományozhatnak.

Egyelőre 18 nemzetközileg ismert nonprofit szervezet vesz részt a partneri programban, gy többek között a WWF, a Livestrong vagy az Unicef, de a Facebook bővtené ezt a kört gy további kezdeményezések jelentkezését várják. Remlékjük az Egyesült Államokon kvülre is kiterjesztik egyszer az újtást, ami talán az egyelten facebookos funkció lehetne, amivelt tényleg senkinek nem lenne semmi baja.

(Forrás: Social Daily)

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése