TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Rajzfilmet és mulatóst néz a magyar

6791
Rengetegen fotózzák le a tévéjüket és töltik fel a Jófogás.hu-ra úgy, hogy közben adás megy a képernyőn.

Gondoltak egy nagyot a portálnál, rákerestek a tévé kategóriára és sorba vették a lefényképezett tévéket. Csipketerítővel letakart öreg masina, vagy hipermodern plazma, az apróhirdetési oldal munkatársai nem a készülékekre figyeltek, hanem arra, hogy milyen műsor ment éppen a fotózás pillanatában! A felhasználók 27%-ának képernyőjén a két nagy kereskedelmi adó egyikének műsora futott, 18% pedig a közszolgálati csatornákat követte valamennyire figyelemmel. Hihetetlenül népszerűek a rajzfilmeket kínáló csatornák: a „nagy” országos adók után a hatodik helyen a Minimax áll a maga 5%-ával, de a többi, kizárólag rajzfilmeket kínáló kábeltévé is remekül teljesített. A mulatós zene a virágkorát éli Magyarországon, ezt jól bizonyítja, hogy a Muzsika TV és a Nóta TV a legtöbb sport és közéleti csatornát leverve együtt 5%-ot szerzett. A Házibuli Attilával többször is visszaköszönt a képernyőkről! Arra, hogy tévéeladási akció közben hányan fogyasztottak felnőtt tartalmakat, nem tért ki a vizsgálat, hiszen az ilyen jellegű képek nem kerülhetnek fel az e-kereskedelmi portálra.

A Jófogás.hu oldalára naponta több száz eladásra szánt televízió kerül, a többség fekete képernyővel hirdeti meg a készülékét, sokan azonban műsor közben fényképeznek, bizonyítván, hogy a tévé működik és még a képe is kiváló! Így fordulhat elő, hogy többen Kovács László ex-külügyminiszter, Geszti Péter X-Faktor mentor vagy a Szulejmán sorozat egyik főszereplőjének arcával próbálják meg eladni a gépüket.

A nem reprezentatív statisztikákból érdekes kép rajzolódik a magyarok tévénézési szokásairól is. Messze a filmek a legnépszerűbbek (26%), majd a rajzfilmek következnek (17%), a harmadik helyen pedig a közélet áll (13%). A felhasználók tizedét annyira érdekelhette az adás, hogy a reklámot használta ki a fotózásra. Azt azonban, hogy a nézők mennyire élvezték a műsort, ha közben a tévéjük eladásán járt az eszük, utólag már nem lehet megmondani.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése