TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Tények a legfontosabb hírforrás

6668
A híradók továbbra is meghatározó szerepet töltenek be az állampolgárok tájékozódásában- állítja a Nézőpont Intézet kutatása.

A magyar lakosság 80%-a minden új információt az elektronikus médiából szerez, a fogyasztók 62%-a naponta néz vagy hallgat hírműsorokat- derül ki a kutatásból. A tévénézők 71%-a tudatosan kapcsol a hírműsorokra, a lakosság 36%-a reggel, míg 73%-a este néz híradót.

 

A híradóelemzésből az is kiderül, hogy a TV2-n látható Tények az összhíradások 31%-át teszi ki hosszban és 27%-ot a tudósítások számában. A műsor július 29-től korábban és hosszabb műsoridőben került adásba, amely a tudósítások számának emelkedését is magával hozta.  A Tények tudósításainak száma a harmadik negyedévben elérte a 2462-ot, amely 272 darabbal több, mint a második negyedévben. Ugyanebben az időszakban az RTL Klub esti híradójában 1934, az m1-en pedig 1860 tudósítás volt látható.

A Tények adásaiban a kormány és kormánypártok szereplése közel 66 százalék volt, az ellenzéki pártok képviselői pedig 33 százalékban jelentek meg a TV2 hírműsorában, amely arány megfelel a nemzetközi sztenderdeknek.

 

Az elemzés egyértelműsíti a TV2 domináns szerepét az elektronikus hírpiacon úgy, hogy ebbe az összesítésbe nem számít bele, hogy a TV2 nem csak a 18 órás Tényekben, de más műsoraiban is foglalkozik aktuális hírekkel. Az esti Tények mellett piacvezető a Mokka és a Tények Reggel is, a SuperTV2-n szintén minden este jelentkezik az élő hírműsor, emellett a Tények a FEM3-on is jelen van.

Míg más kereskedelmi csatornákon megszűntek a napközbeni hírműsorok, a TV2 tovább bővítette kínálatát a hírszolgáltatásban, és több mint egy évvel ezelőtt elindította a Tények Délután kiadását, amely élő hírműsorként minden hétköznap jelentkezik.  A Tények Este adásaiban a kulturális és politikai közélet legmagasabb szintű reprezentánsai adnak hosszú, rendszeresen exkluzív interjút szinte minden nap. Az elmúlt időszakban a TV2 késő esti hírműsorában Andor Éva vendégül látta többek között Jiri Menzelt, Edita Gruberovát, Joe Esterhast, Leslie Mandokit, Szabó Istvánt, Fischer Ivánt, Kocsis Zoltánt, Fischer Ádámot és Vidnyánszky Attilát. Tavaly eljött a Tények Este műsorába a világ egyik legnagyobb karmestere, Riccardo Chailly, akit most neveznek ki a milánói Scala zenei igazgatójává.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése