TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A leginnovatívabb, a legnagyobb hatást elérő támogatási programokat megvalósító vállalatok kapták az elismerést.

A „Fenntarthatóság a társadalmi befektetések szemszögéből 2013” konferencia során a társadalmi befektetéseknek a vállalati és a társadalmi fenntarthatóságban betöltött szerepét és jövőbeni lehetőségeit vitatták meg a résztvevők és a felkért előadók az üzleti, a non-profit és az állami szektor szempontjai alapján. Dr. Cséfalvay Zoltán, Parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, a rendezvény fővédnöke hangsúlyozta: „A válság során a klasszikus, pénzbeli adományok mellett nagyobb teret nyert az önkéntesség, amit igen pozitív dolognak tartok, és a jelenlegihez képest is komoly lehetőséget látok ezek professzionális fejlesztésére, az önkéntesség kibontakoztatására, úgy a vállalati-, mind a közszféra oldalán.”

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a szakmailag megalapozott és a hosszú távú fenntarthatóságot is szolgáló, példaértékű támogatói tevékenységekre szeretné felhívni a figyelmet, és ösztönözni az üzleti szektor még proaktívabb társadalmi szerepvállalását, a szektorok közötti eredményesebb összefogást, valamint a hazai támogatói kultúra fejlődését.

A MAF májusban meghirdetett pályázatára az idei évben összesen 29 vállalat jelentkezett támogatói programjaival.

A független bíráló bizottság döntése alapján a MAF Társadalmi Befektetések Díj négy kategóriájának nyertes pályázatai 2013-ban:

MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória

 1. Auchan Magyarország Kft.- Baráthegyi Erdei Iskola
 2. Erste Bank Hungary Zrt.- EBH Tehetségprogram good.bee projekt csoportmunka
 3. Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.- Aegon Művészeti Díj Olvasni jó!

MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória

 1. Ringier Kiadó Kft. - KAPOCS - Karácsonyi Adományprogram Családoknak
 2. IFUA Horváth & Partners Kft.- Segítsünk a szaktudásunkkal, másokkal is összefogva!
 3. Coca-Cola HBC Magyarország Kft.- Coca-Cola Testébresztő Program

MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória

 1. Henkel Magyarország Kft.- Léghajó Program
 2. Tesco-Global Áruházak Zrt.- Tesco Paralimpiai Mozgalom
 3. Coca-Cola HBC Magyarország Kft.- Coca-Cola Testébresztő Program

 

MAF Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategória

 1. Tesco-Global Áruházak Zrt.- Tesco Paralimpiai Mozgalom
 2. Ringier Kiadó Kft.- KAPOCS - Karácsonyi Adományprogram Családoknak
 3. Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.- Aegon Művészeti Díj Olvasni jó!

A Magyar Adományozói Fórum 4 további pályázó vállalat eredményeit ismerte el különdíjjal: JUNIOR Különdíjban részesült a Szerencsejáték Zrt.- Játék határokkal modell projektje, SENIOR Különdíjat kapott az Ericsson Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft.- Ericsson-díj a pedagógusoknak támogatói programja, az Önkéntesség Különdíjat nyerte el a CIB Bank Zrt.- Stratégiai együttműködés a mélyszegénység ellen kezdeményezése, valamint a MAF Közös Értékteremtés Különdíját vehette át a CHINOIN Zrt.- Geotermikus energiára alapozott távfűtési rendszer bővítése Veresegyházon programja.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése