TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nem létezik az online videó?

6609
Inkább platformfüggetlen mozgóképes tartalomról érdemes beszélni- többek között erre jutottak a On The Spot konferencián előadó szakemberek.

A Mindshare, az EVO Media és a Live Info által megrendezett On The Spot konferencia szervezői azt tűzték ki célul, hogy elismert hazai és nemzetközi szakemberek segítségével mutassák be azokat az új trendeket a mintegy száz fő meghívottnak, amelyek az online videókban rejlő kommunikációs lehetőségek hazai adaptálását jelentik. A Google képviseletében Kovács Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy az internetes felhasználók már nem egyszerűen online videókat fogyasztanak a legtöbben, hanem kiváló minőségű és főként jelentős mennyiségű valódi, értékes tartalmat. Az óriáscég ezért a felhasználók által létrehozott videók mellett a saját gyártású tartalmak gyártás irányába mozdul, Budapesten heteken belül megnyílik a Google negyedik saját stúdiója (Creator Space), ahol tartalomgyártók kapnak ingyenes lehetőséget elképzeléseik megvalósítására.

A videós tartalmak mennyiség mellett elsősorban a minőségre hívta fel a figyelmet előadásában Cassandra Zuffante, a Brightcove Észak- és Közép Európai partnerkapcsolati igazgatója. A szakember elsősorban arra a trendre hívta fel a figyelmet, hogy több nemzetközi márka igen jelentős tartalomgyártóvá nőtte ki magát. Elég csak a Red Bullra gondolni, ahol maga a márka szinte tartalommá válik, vagyis a hirdetői üzenet maga a tartalom, direkt eladást ösztönző üzenet nélkül. A világ legnagyobb videoplatformjának képviselője meglepő adatokkal is szolgált: kutatásaik szerint egy videós tartalmat is kínáló weboldalon 85 százalékkal nagyobb eséllyel történik eladás, mint egy olyan oldalon, ahol nincs ilyen tartalom.

Hazai vizekre evezve Pásztor András, a Live Info ügyvezetője az itthoni tapasztalatok mellett a régiós lehetőségekről is szólt. Az AP nemzetközi hírügynökség exkluzív videós tartalmát egységes értékesítési disztribúciós hálózatba szervező társaság vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezekkel a tartalmakkal elsősorban olyan felhasználókat érhetnek el nagyon hatékonyan a hirdetők, akik a televíziót alig, vagy egyáltalán nem néznek. Szintén ezt az aspektust emelte ki Gazsó Gábor, az EvoMédia értékesítési igazgatója is, aki szerint a jogtiszta és minőségi videós tartalom helyet követel magának a kommunikációs mixben, amit a legjobban az bizonyít, hogy egy prémium videós tartalomhoz kapcsolódó hirdetés értéke a szakember szerint egy 7 perces primetime reklámblokk spotjával mérhető össze. A felhasználók elkötelezettek és sokkal affinisabbak egy rövid reklámspot iránt.

Demeter Zsófia az R-Time képviseletében az online videós tartalommal kapcsolatos mérési és tervezési nehézségekről is beszélt, de hozzátette: a társaság kutatásai szerint az online videós tartalom elérése 23 százalékkal magasabb, mint egy klasszikus banneré. Ambruszter Géza, a Gemius Hungary országmenedzsere egy esettanulmányon keresztül bizonyította, hogy az online videóval megtámogatott kampány jóval hatékonyabb a csak tévés megjelenésnél. A konferencia zárásaként viszont a Mindshare képviseletében Kiss Krisztina és Pánczél Gabriella olyan tervezési-mérési eszközt mutatott be a konferencia résztvevőinek, amelynek használatával az online videók kommunikációs mixhez hozzáadott értéke többé nem válik megkérdőjelezhetővé: a nemzetközi trendeknek megfelelően a médiaügynökségnél együtt tervezhetővé vált a tévé az online videóval.

A konferencia vendégeit  Mautner Zsófia, gasztroblogger, az RTL Klub műsorvezetője látta vendégül.

A konferenciát a Mindshare Budapest Facebook élőben lehetett figyelemmel kísérni. Az oldalon az előadások most is megtekinthetők:

https://www.facebook.com/MindshareBudapest?sk=app_472195666227055&app_data

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése