TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nem létezik az online videó?

6609
Inkább platformfüggetlen mozgóképes tartalomról érdemes beszélni- többek között erre jutottak a On The Spot konferencián előadó szakemberek.

A Mindshare, az EVO Media és a Live Info által megrendezett On The Spot konferencia szervezői azt tűzték ki célul, hogy elismert hazai és nemzetközi szakemberek segítségével mutassák be azokat az új trendeket a mintegy száz fő meghívottnak, amelyek az online videókban rejlő kommunikációs lehetőségek hazai adaptálását jelentik. A Google képviseletében Kovács Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy az internetes felhasználók már nem egyszerűen online videókat fogyasztanak a legtöbben, hanem kiváló minőségű és főként jelentős mennyiségű valódi, értékes tartalmat. Az óriáscég ezért a felhasználók által létrehozott videók mellett a saját gyártású tartalmak gyártás irányába mozdul, Budapesten heteken belül megnyílik a Google negyedik saját stúdiója (Creator Space), ahol tartalomgyártók kapnak ingyenes lehetőséget elképzeléseik megvalósítására.

A videós tartalmak mennyiség mellett elsősorban a minőségre hívta fel a figyelmet előadásában Cassandra Zuffante, a Brightcove Észak- és Közép Európai partnerkapcsolati igazgatója. A szakember elsősorban arra a trendre hívta fel a figyelmet, hogy több nemzetközi márka igen jelentős tartalomgyártóvá nőtte ki magát. Elég csak a Red Bullra gondolni, ahol maga a márka szinte tartalommá válik, vagyis a hirdetői üzenet maga a tartalom, direkt eladást ösztönző üzenet nélkül. A világ legnagyobb videoplatformjának képviselője meglepő adatokkal is szolgált: kutatásaik szerint egy videós tartalmat is kínáló weboldalon 85 százalékkal nagyobb eséllyel történik eladás, mint egy olyan oldalon, ahol nincs ilyen tartalom.

Hazai vizekre evezve Pásztor András, a Live Info ügyvezetője az itthoni tapasztalatok mellett a régiós lehetőségekről is szólt. Az AP nemzetközi hírügynökség exkluzív videós tartalmát egységes értékesítési disztribúciós hálózatba szervező társaság vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezekkel a tartalmakkal elsősorban olyan felhasználókat érhetnek el nagyon hatékonyan a hirdetők, akik a televíziót alig, vagy egyáltalán nem néznek. Szintén ezt az aspektust emelte ki Gazsó Gábor, az EvoMédia értékesítési igazgatója is, aki szerint a jogtiszta és minőségi videós tartalom helyet követel magának a kommunikációs mixben, amit a legjobban az bizonyít, hogy egy prémium videós tartalomhoz kapcsolódó hirdetés értéke a szakember szerint egy 7 perces primetime reklámblokk spotjával mérhető össze. A felhasználók elkötelezettek és sokkal affinisabbak egy rövid reklámspot iránt.

Demeter Zsófia az R-Time képviseletében az online videós tartalommal kapcsolatos mérési és tervezési nehézségekről is beszélt, de hozzátette: a társaság kutatásai szerint az online videós tartalom elérése 23 százalékkal magasabb, mint egy klasszikus banneré. Ambruszter Géza, a Gemius Hungary országmenedzsere egy esettanulmányon keresztül bizonyította, hogy az online videóval megtámogatott kampány jóval hatékonyabb a csak tévés megjelenésnél. A konferencia zárásaként viszont a Mindshare képviseletében Kiss Krisztina és Pánczél Gabriella olyan tervezési-mérési eszközt mutatott be a konferencia résztvevőinek, amelynek használatával az online videók kommunikációs mixhez hozzáadott értéke többé nem válik megkérdőjelezhetővé: a nemzetközi trendeknek megfelelően a médiaügynökségnél együtt tervezhetővé vált a tévé az online videóval.

A konferencia vendégeit  Mautner Zsófia, gasztroblogger, az RTL Klub műsorvezetője látta vendégül.

A konferenciát a Mindshare Budapest Facebook élőben lehetett figyelemmel kísérni. Az oldalon az előadások most is megtekinthetők:

https://www.facebook.com/MindshareBudapest?sk=app_472195666227055&app_data

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése