TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Kutatók Éjszakáján indul be a startupgyár

6596
5 sikeres projekt, 3 verseny, mintegy 300 versenyző és rengeteg jó ötlet: ez a Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny.

A nemzetközi hackathon modell (hacking+marathon) itthon is sikeres. A módszer meghódította Magyarország egyetemeit. A Kutatók Éjszakájával egy időben indul el a verseny őszi szezonja, amelyhez újabb egyetemek csatlakoztak. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Informatikai karának (szeptember 27-28.) versenyével startol a rendezvény sorozat, amelyet a BME-Corvinus (október 4-5.) közös eseménye követ.

A 2 napos versenyeken a résztvevők nem csak az ötleteiket dolgozhatják ki, hanem társakat is találhatnak frissen elindított projektjeik megvalósításához. Szakavatott mentorok segítségével tanulhatják meg az üzleti tervezés alapjait, a startupjukat bemutató prezentáció és elevator pitch készítés titkait.

A tavasszal indult Hackathon-in-a-Box egyetemi üzleti ötletverseny sorozat megvalósult projektjei közül a ZMenü ma már élesben működő ételrendelő szolgáltatásként üzemel, sőt a versenyt is támogatja. Egy másik sikertörténet, az „5” nemzetközi startup-programokban, Hollandiában és Angliában arat sikereket víztakarékos higiéniai megoldásával. A HR fókuszú Pesoo képességfelmérő megoldása a napokban lép béta fázisba. A webre, okostelefonokra készült megoldások és technológiai startupok mellett több társadalmi innovációs ötlet is megjelent a korábbi eseményeken.

A rendezvény fontosságát mutatja, hogy a napokban fogadta el a fővédnöki felkérését Dr. Cséfalvay Zoltán (NGM) államtitkár, aki a hazai startupok egyik komoly támogatója, több startupokat segítő kezdeményezés elindítója. A versenysorozat a startup világ utánpótlás képzését célozza, hiszen az egyre nagyobb teret nyerő Jeremie programok és a hamarosan induló „Gazella” program inkubátorai is projekt szűkében lesznek ilyen tehetségfelmérő programok hiányában.

A Corvinus és a BME a versenyt részben az „enterpreneurship” oktatási programjának a gyakorlati kiegészítéseként kezeli, hiszen a résztvevők megszerzett tudásukat az egyetemen is és későbbi munkájuk során is kamatoztathatják.

Az ősz folyamán lefutó magyar versenyek egy jövő februárban megvalósuló nemzetközi versenysorozat előválogatóiként lehetőséget teremtenek a tehetséges magyar ötletgazdáknak a nemzetközi startup világba való belépésre is.

A budapesti versenyek győztesei kijuthatnak Ausztria legnagyobb őszi startup eseményére a Pioneers Fesztiválra, amely szintén partnere a rendezvénysorozatnak.  A bécsi szervezők támogatásként nem csak jegyeket adnak a nyerteseknek, de különjáratot is szerveznek az október végi konferenciájukra.

A versenyekre jelentkezni a www.hackathon.hu oldalon lehet.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése