TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Új magyar startup szabadúszóknak

6592
PowerLancer.com néven hazai startup indult, hogy segítse a szabadúszó szakemberek hatékonyabb munkavégzését.

Szabadúszóknak vagy freelancereknek az önmagukat foglalkoztató dolgozókat nevezzük. Az elmúlt évtizedben óriási számban emelkedett meg a szabadúszók száma. Ennek egyik oka a technológiai fejlődés, melynek köszönhetően sok szakma képviselői akár otthonról is dolgozhatnak. A másik pedig a gazdasági válság és az azzal járó elbocsájtások.

A European Forum of Independent Professionals (EFIP) felmérése szerint az EU-ban 2000 és 2011 között 82%-kal növekedett a szabadúszók száma, és ezzel elérte a 8,5 milliót. Az Egyesült Államokban még magasabb a szabadúszók aránya, ott ezt a számot 34 és 60 millió közöttire becsülik. Ausztráliában pedig a lakosságnak már a 19%-a dolgozik szabadúszóként, összesen mintegy 2,1 millió ember.

„Amikor egy, a szakmájában kiváló alkalmazott kilép az alkalmazotti létből, és szabadúszóként próbál boldogulni, gyorsan rájön, hogy szabadúszóként a sikerhez kevés, hogy jó szakember legyen. A sikeres szabadúszókat a sikertelenektől nem az különbözteti meg, hogy mennyire jók a szakmájukban, hanem az, hogy mennyire foglalkoznak a szabadúszói élet üzleti részével. A szabadúszók 66%-a a munkával töltött idő kevesebb mint a felét számlázza csak ki. A ki nem számlázható munkaórák adminisztrációval, munkakereséssel és kapcsolattartással telnek. Célunk, hogy ezen az arányon segítsünk változtatni, hogy a szabadúszók több időt tölthessenek számlázható munkával” - mondta Juhos Tamás, a PowerLancer.com társalapítója.

Az ingyenesen kipróbálható PowerLancer.com oldal szolgálatásaival a szabadúszók könnyebben és hatékonyabban tudják kezelni a projektjeiket és az üzleti kapcsolataikat. A munkavégézéssel töltött időt is pontosan lehet mérni és folyamatosan nyomon követhető, hogy mivel kellene éppen foglalkozni, ami egy egydül dolgozó szabadúszónak komoly segítség.

A szolgáltatás folyamatosan fejlődik. A maximális használói elégedettség érdekében, a felhasználók visszajelzései és igényei alapján kéthetente újabb funkciókkal vagy esetleges hibajavítással frissül a szolgáltatás.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése