TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A családi, párkapcsolati témában mozgunk otthonosan, a technikai dolgokkal viszont hadilábon állunk.

Mely területen érzi magát a leginkább magabiztosnak? – tette fel a kérdést a praktikus tanácsokkal szolgáló Hogyankell.hu. Az Ipsos Observer Magyarország kutatása által biztosított adatok szerint közel minden második válaszadó a család, a gyerekek és az emberi kapcsolatok terén. A kérdést nemek szerint vizsgálva már árnyaltabb a kép, a mindennapok során a hölgyek több mint 60 százalékának ez a legbiztosabb területe, míg a férfiak esetében ez szám már csak 25 százalék, ők a technikai témákban érzik magukat leginkább otthonosan (45 százalék). A Hogyankell.hu felmérése arra is rámutatott, hogy ráncaink számának gyarapodásával párhuzamosan egyes területeken növekszik magabiztosságunk: 50 felett már sokkal tapasztaltabbnak bizonyulunk mind a családdal, mind a munkával kapcsolatos kérdésekben, de ugyanez elmondható a filozófia és a vallás, valamint a művészet és a kultúra területén.

Senki nem ért a pénzügyekhez?

A kutatás keretében a Hogyankell.hu azt is megvizsgálta, mely területen érzik legkevésbé jártasnak magukat a magyarok. „Bár rengeteg műszaki kütyü vesz minket körül, a bizonytalansági ranglétra tetején a technikai dolgok állnak. Ezt követik a pénzügyek, minden negyedik válaszadó vallott úgy, hogy az élet e területén boldogul a legkevésbé” – mondta Kolma Kornél, a Hogyankell.hu wiki alapítója. A kutatás során az „örök érvényű igazság” is jól kirajzolódott: a nők legkevésbé a technikai dolgokkal boldogulnak, a férfiak a pénzügyek után főként a szépség, divat témájától idegenkednek. Az életkor előrehaladtával, 60 felé közeledve különösen az egészség, a szépség, a divat és a technikai dolgok terén fokozódik a bizonytalanságunk.

A férfiak a netről gyűjtik az információkat, a nők rokonaiktól is

A Hogyankell.hu megbízásából készült kutatás azt is vizsgálta, hogy hol tájékozódunk, ha jobban el szeretnénk mélyedni egy-egy témában. A nők leginkább az interneten néznek utána az aktuális kérdéseknek, amit szorosan a rokonoktól, barátoktól származó információgyűjtés követ. A férfiak közül viszont kétszer annyian fordulnak a világhálóhoz, mint az ismerőseikhez. Az információszerzés terén is megfigyelhető egy komoly generációs szakadék: míg a fiatalok kétharmada elsődlegesen az internetről tájékozódik, addig a nyugdíjas korúak mindössze 8 százaléka teszi ugyanezt, ők inkább szakkönyvet vagy újságot vesznek a kezükbe. Érdekes továbbá, hogy mind a diplomások, mind a munkába járók többsége az interneten keres rá az őket érdeklő dolgokra, a 8 általánost végzettek és a nem dolgozók jelentős része viszont rokonaitól, ismerőseitől tájékozódik.A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése