TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Megváltoztathatják az elektronikai eszközök felépítését a chipletekre épülő, nano méretű intelligens mikroelektronikai anyagok.

Az okostelefonokat, számítógépeket, orvosi berendezéseket és gyakorlatilag bármilyen fejlett elektronikai eszközt kiszolgálni képes anyagot, a PARC kutatói a Xerox 70-es években bevezetett lézernyomtatási technológiáján alapuló továbbfejlesztett eljárással építik fel: a szilícium chipletek megfelelő pozíciójú és irányú elhelyezéséről a mikroszkopikus elektromos mezőket kihasználva egy speciálisan kialakított 3D nyomtató gondoskodik.  A berendezés jövőjét illetően a kutatók bizakodóak, terveik között szerepel egy asztali gyártórendszer elkészítése is, amivel bárki, házilag, saját otthonában készíthet elektronikai eszközöket. Ehhez feltétlenül szükséges a 3D nyomtatási technológia fejlődése, ugyanis a jelenleg elérhető berendezések nem képesek a homokszem méretű chipletek pontos elhelyezésére.

A lehetőségek tárháza végtelen a chipletek fizikai tulajdonságai miatt: egyrészt képesek intelligens adattárolásra, ami alkalmassá teszi őket mikroprocesszorok, számítógépes memóriák, sőt a hő-, nyomás- és mozgásérzékelést biztosító mikroelektromechanikai rendszerek (MEMS) építésére is, másrészt rendszereik rugalmas felületeket képeznek, így akár hajlékony eszközök is építhetőek belőlük.

Fontos hozzátenni, hogy a technológia fejlesztése egyelőre igen korai stádiumában van: a PARC kutatói szerint jó pár éves munka áll előttük, mely során tökéletesítik a chipleteket és hatékonyabbá illetve pontosabbá teszik az elhelyezésükre szolgáló eszközöket.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése