TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Sör, amit drónok szolgálnak fel

6428
Ahogy egyre feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, a sörfogyasztás is nő. Íme pár igazán ötletes promóciós megoldás a nagyvilágból!

A külföldi marketingesek idén valóban egyedülálló ötletekkel álltak elő: Rióban az üres sörös dobozokért ingyen tömegközlekedés járt, Dél- Afrikában pedig drónok segítségével kapják kézhez a hűsítő nedűt a fesztiválozók.

Ingyen hazaút egy sörös dobozért!

Az egyik módja annak, hogy arra ösztönözd az embereket, hogy újrahasznosítsák a szemetet, ha adsz is cserébe valamit. Ebből indult ki az Antarctica sörmárka „sör- forgóajtó” kampánya is Brazíliában. A Riói karneválon mulatozókat ugyanis arra kérték, hogy eldobálás helyett inkább tartsák meg sörös dobozaikat egészen az esemény végéig.  A pályaudvarokon speciális, vonalkód olvasóval ellátott forgóajtókat szereltek fel, amelyeknél az utasnak csupán az üres sörös dobozát kellett felmutatnia, s a kijelölt szemetesben elhelyeznie ahhoz, hogy cserébe ingyen utazhasson haza!

A kampány több fronton is sikert aratott: csökkentette a balesetek számát, hiszen az ittas közlekedőket a tömegközlekedési eszközök felé terelte, csökkentette a szemét mennyiségét az utcákon, elősegítette az újrahasznosítást, és pénzt takarított meg a tömegközlekedési eszközök használóinak. Mindemellett javította az Antarctica sör image-át a fokozott társadalmi felelősségvállalásnak köszönhetően.

Drónok viszik kézhez!

A marketingesek Dél- Afrikában sem tétlenkednek! Az Oppikoppi fesztivál látogatóinak legalábbis biztosan nem okoz majd gondot a hosszú sorban állás, ha sörözni támad kedvük: az okostelefonjukon leadott rendelést követően a hűs italt drónok szállítják majd ki közvetlenül nekik.

A Darkwing Aerials által kifejlesztett drónok ugyanis olyan oktokopterek, amelyek képesek lesznek elszállítani egy mini ejtőernyővel felszerelt sörös dobozt. Az okostelefonon megrendelt ingyen Windhoek sört a drón a telefon GPS pozícióját meghatározva szállítja majd a helyszínre, és dobja le a földre. A prototípus még kézi vezérlésű, ahogy az a videón is látható.

Bár a sördrónok ebben az évben elsősorban a Windhoek promóciós eszközeiként lesznek jelen, a szervezők utaltak arra is, hogy a módszer a jövőben felbukkanhat más szabadtéri rendezvényen is.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése