TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Még sokat kell tekernünk a biztonságért

6363
A férfiak nem csak sportolásra, de munkába járásra is használják - derült ki a Wáberer Bukósisak Felmérésből.

Két keréken az ország

Az online kérdőívet 960 válaszadó töltötte ki, amelyből jól körvonalazódnak az országos kerékpározási szokások: a felmérésből kitűnik, hogy a megkérdezettek közül sokan használják kerékpárjukat akár napi rendszerességgel is. A kitöltők közel kétharmada (66%) használja naponta, míg 18%-uk hetente kerékpárját. A kérdőívet kitöltők kerékpárjukat nem csak közlekedésre, de sportolásra és szabadidős tevékenységre is rendszeresen használják. Sőt közel egyharmaduk, (28%) több funkcióra is előveszi kétkerekűjét; ez utóbbi leginkább a férfiakra jellemző (20%).

Biztonság: első?

A válaszadók közel fele (48%) kerékpárúton hajtja biciklijét, ami jó aránynak tekinthető, figyelembe véve a tényt, hogy a kerékpárút hálózat sok helyen még nem kiépített. Meglepő viszont, hogy minden tízedik kerékpáros járdát használ közlekedése során, ami a KRESZ szerint csak abban az esetben tekinthető szabályosnak, amikor az úttest erre alkalmatlan, illetve a biciklisták számára tiltott az ott közlekedés.

Sajnos biciklijük műszaki állapotának ellenőrzését sem nem tekintik olyan fontos teendőnek a bringások; csupán 31 %-uk végzi el ezt évente többször. Évi egy alkalommal azért a többség (55%) átnézi, vagy átnézeti a drót szamár állapotát.

A felmérés az alkoholfogyasztás és a bringázás kapcsolatát is vizsgálta: a kérdésre, hogy „Biciklizéskor szokott Ön alkoholt fogyasztani?” a kitöltők 9%-a válaszolt igennel, többnyire férfiak. Ez a tevékenység amellett, hogy balesetveszélyes, szabálysértést jelent és bírságot is vonhat maga után.

Kiegészítők

A Bukósisak Felmérés a kerékpárok felszereltségét is kutatta: kiderült, hogy a kitöltők 88%-a rendelkezik lámpával, bár ez kötelező tartozéknak minősül. A saját biztonságukat szem előtt tartva a megkérdezettek fele (50%) rendelkezik sisakkal, ami a felnőttek számára ugyan nem kötelező, de erősen ajánlott. A nemek aránya ennél a kérdésnél kiegyenlített volt. A társaság biztosítási szempontból is körbejárta a biciklizés témakörét: a válaszadók háromnegyede (76%) hasznosnak tartana egy felelősségbiztosítást kifejezetten kerékpáros közlekedés során okozott balesetekre.

A magyar biztosító nagy hangsúlyt fektet a kerékpározással kapcsolatos biztonsági tudnivalók népszerűsítésére, valamint a kétkerekű sport hazai támogatására is. Támogatója a június 1-én megrendezett siófoki Tour de Pelso kerékpáros rendezvénynek, valamint az ugyancsak a hétvégén futó siófoki Elimina Tour városi kerékpárversenynek is. Utóbbinak, valamint Magyarország első, a Nemzetközi Kerékpár Szövetség (UCI) által bejegyzett profi mountain bike egyesületének is névadó szponzora.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése