TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Még sokat kell tekernünk a biztonságért

6363
A férfiak nem csak sportolásra, de munkába járásra is használják - derült ki a Wáberer Bukósisak Felmérésből.

Két keréken az ország

Az online kérdőívet 960 válaszadó töltötte ki, amelyből jól körvonalazódnak az országos kerékpározási szokások: a felmérésből kitűnik, hogy a megkérdezettek közül sokan használják kerékpárjukat akár napi rendszerességgel is. A kitöltők közel kétharmada (66%) használja naponta, míg 18%-uk hetente kerékpárját. A kérdőívet kitöltők kerékpárjukat nem csak közlekedésre, de sportolásra és szabadidős tevékenységre is rendszeresen használják. Sőt közel egyharmaduk, (28%) több funkcióra is előveszi kétkerekűjét; ez utóbbi leginkább a férfiakra jellemző (20%).

Biztonság: első?

A válaszadók közel fele (48%) kerékpárúton hajtja biciklijét, ami jó aránynak tekinthető, figyelembe véve a tényt, hogy a kerékpárút hálózat sok helyen még nem kiépített. Meglepő viszont, hogy minden tízedik kerékpáros járdát használ közlekedése során, ami a KRESZ szerint csak abban az esetben tekinthető szabályosnak, amikor az úttest erre alkalmatlan, illetve a biciklisták számára tiltott az ott közlekedés.

Sajnos biciklijük műszaki állapotának ellenőrzését sem nem tekintik olyan fontos teendőnek a bringások; csupán 31 %-uk végzi el ezt évente többször. Évi egy alkalommal azért a többség (55%) átnézi, vagy átnézeti a drót szamár állapotát.

A felmérés az alkoholfogyasztás és a bringázás kapcsolatát is vizsgálta: a kérdésre, hogy „Biciklizéskor szokott Ön alkoholt fogyasztani?” a kitöltők 9%-a válaszolt igennel, többnyire férfiak. Ez a tevékenység amellett, hogy balesetveszélyes, szabálysértést jelent és bírságot is vonhat maga után.

Kiegészítők

A Bukósisak Felmérés a kerékpárok felszereltségét is kutatta: kiderült, hogy a kitöltők 88%-a rendelkezik lámpával, bár ez kötelező tartozéknak minősül. A saját biztonságukat szem előtt tartva a megkérdezettek fele (50%) rendelkezik sisakkal, ami a felnőttek számára ugyan nem kötelező, de erősen ajánlott. A nemek aránya ennél a kérdésnél kiegyenlített volt. A társaság biztosítási szempontból is körbejárta a biciklizés témakörét: a válaszadók háromnegyede (76%) hasznosnak tartana egy felelősségbiztosítást kifejezetten kerékpáros közlekedés során okozott balesetekre.

A magyar biztosító nagy hangsúlyt fektet a kerékpározással kapcsolatos biztonsági tudnivalók népszerűsítésére, valamint a kétkerekű sport hazai támogatására is. Támogatója a június 1-én megrendezett siófoki Tour de Pelso kerékpáros rendezvénynek, valamint az ugyancsak a hétvégén futó siófoki Elimina Tour városi kerékpárversenynek is. Utóbbinak, valamint Magyarország első, a Nemzetközi Kerékpár Szövetség (UCI) által bejegyzett profi mountain bike egyesületének is névadó szponzora.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése