TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Tiéd a porond!

6317
A családoké lesz a főszerep a Savoya Park ingyenes gyereknapi rendezvényén. Lesz cirkuszi bemutató, artistaoktatás, arcfestés, vidámpark..

Minden a gyerekekről szól május 25-én, szombaton 10 és 18 óra között a budapesti Savoya Parkban. A bevásárlóközpont a hagyományoknak megfelelően idén is ingyenes programokkal kedveskedik a családoknak egy nappal a Nemzetközi Gyermeknap előtt. A magyar cirkuszművészet következő generációjának legtehetségesebb képviselői, a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola diákjai szombaton három előadást tartanak. A látványos bemutatók után pedig átadják a porondot a gyerekeknek, akik az artistaoktatáson megtanulhatnak tőlük néhány egyszerű és teljesen veszélytelen cirkuszi mutatványt.

Az egész napos programból a zene sem hiányzik. A legkisebbeket már délelőtt 10-től az Alma Együttes koncertje szórakoztatja, majd 13 órától a Misztrál zenekar mutatja be Álomkófic című gyermeklemeze dalait, végül 15 órától Molnár Ferenc Caramel lép fel a Savoya Parkban.

A családok napközben többféle öko-design kézműves foglalkozáson tehetik próbára kreativitásukat az újrahasznosítás jegyében.  A Cellux Csoport művészeivel hulladékokból készíthetnek ékszereket, kitűzőt, füzetet, pénztárcát, játékokat, biciklis kiegészítőket, sőt a gerillakertészek által jól ismert „magbombát” is. A Savoya Park folyosóján a Kreatív Zöld Kör Egyesület tagjai is várják az érdeklődőket, hogy együtt játékokat varázsoljanak kidobásra ítélt alumínium italosdobozokból. Az úgynevezett Alu-Go technológiával a gyerekek maguk készíthetnek repülőgépet, szitakötőt, pillangót vagy csigát, amit haza is vihetnek. A kézműves foglalkozások mellett egész nap arcfestés is várja a kicsiket.

A benti programokkal párhuzamosan a Savoya Park 1600 fős, nyitott parkolójában ingyenes gyereknapi kerékpárversenyt is rendeznek, amelynek fődíja egy vitorlázórepülés. Ezenkívül már május 23-án kinyit egy igazi vidámpark a bevásárlóközpont zöld területén. A családok május 26-ig baráti jegyárak mellett próbálhatják ki a 30 személyes sárkány hullámvasutat, a varázsszőnyeget, a céllövöldét és az ugrálóvárat. A játékokra egy jegy alkalmanként 600 forintba kerül, amelyből diákigazolvány felmutatásával 50 százalék kedvezmény jár.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése