TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Hogyan menedzselhető a tudástőke?

6273
Májusi Coaching Szakmai Fórum a Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoport szervezésében.

A személyes és szervezeti tudástőkével való hatékony gazdálkodás fontosságát sokan felismerték. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, mekkora potenciál rejlik ebben? Milyen áttörést hozhat a közeljövőben a tudáskezelési elvek és a gyakorlat gyökeres megváltoztatása – az egyének, csoportok, szervezetek és a társadalom szintjén? Hogyan kapcsolódik a tudásmenedzsment a coachinghoz? Májusi szakmai fórumán a Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoport a tudásmenedzsment témáját járja körbe. A coaching népszerűsítése érdekében tavaly indult nonprofit kezdeményezés célja a fejlődés iránt érdeklődő, pozitív gondolkodású emberekből álló közösség kialakítása; az önmagukat, saját útjukat keresők szakértő támogatása havonta rendezett klubestek keretében.

A coaching megismertetése és népszerűsítése érdekében tavaly ősszel indult rendezvénysorozatot nagy érdeklődéssel fogadta a hazai közönség. A klubesteken minden alkalommal teltházas fórumot tartanak vállalati menedzserek, HR-szakemberek, coachok és a coaching iránt érdeklődő magánemberek részvételével. A nonprofit kezdeményezés célja a fejlődés iránt érdeklődő, pozitív gondolkodású emberekből álló közösség kialakítása; az önmagukat, saját útjukat keresők szakértő támogatása havonta rendezett klubestek keretében.

Május 13-án a MOM Művelődési Központban kerül megrendezésre a következő szakmai rendezvény, melynek vendége lesz Gyulay Tibor, a POZITEAM ügyvezető partnere, aki „Coaching és a tudásmenedzsment; a sokszínű kapcsolat” címmel tart előadást.

„A tudásmenedzsment »evangélistájaként« meg vagyok győződve róla, hogy a közeljövő egyik áttörése az egyének, csoportok, szervezetek és a társadalom tudáskezelési elveinek és gyakorlatának gyökeres megváltoztatása lesz. Hatalmas potenciál rejlik a tudástőkénk hatékonyabb hasznosításában, nem beszélve a nem megfelelő tudásgazdálkodás kockázatairól!” – véli Gyulay Tibor.

Az előadást követően az érdeklődők személyes coachingülésen vagy csoportos szakmai tapasztalatcserén vehetnek részt. A szervezők a szakma legjobb coachait hívják meg annak érdekében, hogy ők egyéni és csoportos coaching formájában ízelítőt adhassanak tevékenységükből a vállalati szféra képviselőinek, akik ilyen módon személyesen szereznek benyomást napjaink legeredményesebb vezetőfejlesztési módszeréről.

„Rendezvénysorozatunk egyedülálló a piacon, hiszen a klubestek második óráját minden szakmabelinek felajánljuk kapcsolatépítésre, s egyúttal megteremtjük az üzleti szektor résztvevőinek is az első személyes találkozás lehetőségét a 21. század vezetői támogató módszerével. Nagy örömünkre szolgál, hogy a coachok és a vállalati szakemberek is pozitívan fogadták kezdeményezésünket, és sikerül megvalósítanunk eredeti szándékunkat: valódi fórumot alakítunk ki a fejlődés, fejlesztés iránt érdeklődők közötti párbeszéd elősegítésére. Ez megerősít bennünket abban a hitünkben, hogy hazánkban is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a coaching mint a személyes és szervezeti fejlődést támogató tevékenység iránt” – nyilatkozta Szabados Andrea üzleti coach, a Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoportjának elnöke.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése