TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Hogyan menedzselhető a tudástőke?

6273
Májusi Coaching Szakmai Fórum a Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoport szervezésében.

A személyes és szervezeti tudástőkével való hatékony gazdálkodás fontosságát sokan felismerték. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, mekkora potenciál rejlik ebben? Milyen áttörést hozhat a közeljövőben a tudáskezelési elvek és a gyakorlat gyökeres megváltoztatása – az egyének, csoportok, szervezetek és a társadalom szintjén? Hogyan kapcsolódik a tudásmenedzsment a coachinghoz? Májusi szakmai fórumán a Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoport a tudásmenedzsment témáját járja körbe. A coaching népszerűsítése érdekében tavaly indult nonprofit kezdeményezés célja a fejlődés iránt érdeklődő, pozitív gondolkodású emberekből álló közösség kialakítása; az önmagukat, saját útjukat keresők szakértő támogatása havonta rendezett klubestek keretében.

A coaching megismertetése és népszerűsítése érdekében tavaly ősszel indult rendezvénysorozatot nagy érdeklődéssel fogadta a hazai közönség. A klubesteken minden alkalommal teltházas fórumot tartanak vállalati menedzserek, HR-szakemberek, coachok és a coaching iránt érdeklődő magánemberek részvételével. A nonprofit kezdeményezés célja a fejlődés iránt érdeklődő, pozitív gondolkodású emberekből álló közösség kialakítása; az önmagukat, saját útjukat keresők szakértő támogatása havonta rendezett klubestek keretében.

Május 13-án a MOM Művelődési Központban kerül megrendezésre a következő szakmai rendezvény, melynek vendége lesz Gyulay Tibor, a POZITEAM ügyvezető partnere, aki „Coaching és a tudásmenedzsment; a sokszínű kapcsolat” címmel tart előadást.

„A tudásmenedzsment »evangélistájaként« meg vagyok győződve róla, hogy a közeljövő egyik áttörése az egyének, csoportok, szervezetek és a társadalom tudáskezelési elveinek és gyakorlatának gyökeres megváltoztatása lesz. Hatalmas potenciál rejlik a tudástőkénk hatékonyabb hasznosításában, nem beszélve a nem megfelelő tudásgazdálkodás kockázatairól!” – véli Gyulay Tibor.

Az előadást követően az érdeklődők személyes coachingülésen vagy csoportos szakmai tapasztalatcserén vehetnek részt. A szervezők a szakma legjobb coachait hívják meg annak érdekében, hogy ők egyéni és csoportos coaching formájában ízelítőt adhassanak tevékenységükből a vállalati szféra képviselőinek, akik ilyen módon személyesen szereznek benyomást napjaink legeredményesebb vezetőfejlesztési módszeréről.

„Rendezvénysorozatunk egyedülálló a piacon, hiszen a klubestek második óráját minden szakmabelinek felajánljuk kapcsolatépítésre, s egyúttal megteremtjük az üzleti szektor résztvevőinek is az első személyes találkozás lehetőségét a 21. század vezetői támogató módszerével. Nagy örömünkre szolgál, hogy a coachok és a vállalati szakemberek is pozitívan fogadták kezdeményezésünket, és sikerül megvalósítanunk eredeti szándékunkat: valódi fórumot alakítunk ki a fejlődés, fejlesztés iránt érdeklődők közötti párbeszéd elősegítésére. Ez megerősít bennünket abban a hitünkben, hogy hazánkban is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a coaching mint a személyes és szervezeti fejlődést támogató tevékenység iránt” – nyilatkozta Szabados Andrea üzleti coach, a Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoportjának elnöke.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése