TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Csökkenő gyártói aktivitás

6267
Látványosan visszaestek a gyártói promóciós aktivitások az elmúlt két évben, házi- és szakorvosi körben egyaránt.

A kutatócég szakma körében végzett mérései alapján már 2 éve, az egészségpolitikai változások „kezdetén” is az orvosok 40 százaléka állította biztosan, további 47 százalékuk valószínűsítette, hogy a gyógyszergyári aktivitások, támogatások csökkennek majd a jövőben a doktorok felé. Az idei év elején készített felmérés eredményei csak tovább erősítik ezt a víziót, aktuálisan ugyanis 63 százalékos azok aránya, akik teljes mértékben, további 30 százalékuk inkább egyet ért még most is ezzel az állítással.

A friss felmérés szerint közel minden második szakmabeli (45%) maximálisan meg van győződve arról, hogy egyes gyártók ki fognak vonulni Magyarországról, 41 százalékuk valószínűsíti ezt. (Az egyet értők tábora összességében 2011-ben is hasonló volt.)

Az orvoslátogatások számának csökkenését már két éve is a szakma 80 százaléka „jósolta”, a mostani válaszok alapján közel 70 százalékuk további visszaesést vár.

A szakmai rendezvények támogatása csökkent legjobban

A visszafogott promóciós aktivitások közül a szakmai események rendezése illetve az azokon való részvétel támogatása csökkent drasztikus mértékben, 10-ből 9 orvos érzékeli ezt. Érezhető a látogatói aktivitás visszaesése, 42 százalékuk szerint jelentősen megritkultak a személyes találkozások, és hasonló a helyzet a szakmai folyóiratok támogatása vagy a kórházi kedvezmények tekintetében is. Jelentősebb növekedés egyedül az internetes kapcsolattartás intenzitásában figyelhető meg, közel minden 2. orvos érzi úgy, hogy aktívabbak a cégek ezen a területen.

Összességében a háziorvosok körében magasabb (62%) az aktivitások mérséklődését észlelők aránya, mint a szakorvosok esetében (47%). A felmérésben részt vevők 46 konkrét gyártót neveztek meg, akik esetében érezhető mértékű a csökkenés.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése