TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A nők 4%-a tartja magát szépnek

6077
A Dove legutóbb 20 országban lebonyolított kutatásának legfontosabb tanulsága: a nők önmaguk legnagyobb kritikusai.

A néhány évvel ezelőtti “Kampány a valódi szépségért” elnevezésű Dove kezdeményezésből kiderült, hogy világszerte a nők mindössze 2%-a tartotta magát szépnek. A szépségápolási márka 2010-ben újabb kutatást végzett: sajnos még mindig csupán a hölgyek 4%-a találja magát vonzónak a világon.

A kutatás talán legfontosabb tanulsága, hogy a nők önmaguk legnagyobb kritikusai. Ezzel világszerte a nők több mint fele (54%) ért egyet, így ez a 672 millió nő emiatt nem is tudja kiaknázni a benne rejlő szépségpotenciált. A nők többsége a világon külső tényezők hatására dolgozik azon, hogy szép legyen (59%), de majdnem harmaduk (32%) bevallja, hogy saját elvárásaik gyakorolják rájuk a legnagyobb nyomást. Ez a saját magukra rákényszerített bizonytalanság nagyobb, mint a külső tényezők közül a társadalom (12%), a barátok és család (6%) vagy a média (6%) nyomása. A statisztika jól megmutatja, milyen erős önkritikát gyakorolunk akkor, ha saját szépségünkről van szó.

A kutatás egy szépségparadoxonra is fényt derített: miközben a nők 80%-a egyetért abban, hogy minden nőben van valami szép, saját magát csupán 4%-uk tartja szépnek. Bár ez utóbbi szám 2%-ról megduplázódott az eredeti 2004-es kutatás óta, a legtöbben még mindig nem találnak magukban semmit, amit szépnek mondanának.

A Dove termékeivel minden nőt arra szeretne ösztönözni, hogy nap mint nap tegyen azért, hogy szépnek érezze magát, így javulhat az önképük és felfedezhetik a bennük rejlő szépséget. A márka 2013-ban ezért olyan kampányt indít, amely az önbizalomépítést szolgálja. Legelső kezdeményezésük a Dove Hirdetés átALAKító Facebook-alkalmazás volt, amelynek segítségével egy hét leforgása alatt több mint 200 millió alkalommal jelent meg pozitív szépségüzenet a közösségi média felületein gyakran látható frusztráló hirdetések mellett. Az applikáció Magyarországon is nagyon sikeres volt, a kampány ideje alatt a Facebook felhasználók háromnegyede, mintegy 3,3 millió ember láthatta a Dove segítségével kiküldött bókokat.

A kampány keretén belül idén a Dove Magyarországon is feltérképezi a nők szépséghez való hozzáállását, így kiderül, hogy a magyar hölgyek magabiztosabbak-e, mint más országokban élő nőtársaik.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése