TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az év menedzserei

5994
A Menedzserek Országos Szövetsége 18. illetve 13. alkalommal választotta meg az Év Menedzserét és az Év Fiatal Menedzserét.

Az év menedzsere

A 2012-es Év Menedzsere Díj  nyertese Dr. Zsuga János 2003-ban, 33 évesen lett a vezérigazgatója Magyarország egyik legnagyobb, 131 milliárd Ft árbevételű cégének. A Miskolci Egyetemen végzett okleveles gázmérnökként, ahol később PhD tudományos fokozatot szerzett. 2009 óta a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docense.

2009-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatójaként - az előző évekhez hasonlóan – 2012-ben is kiemelkedő hatékonyságú és nyereséges vállalatot irányított.  Az FGSZ 2012-ben negyedszer nyerte el a Legjobb Munkahely címet, és három alkalommal Közép-Kelet-Európa legjobb munkahelyei közé került. A vállalat munkavállalóinak  88%-a elkötelezett a munkahelye iránt.

Munkatársainak méltatása szerint Dr. Zsuga János emberközpontúsága, vezetői adottságai és értékteremtő szemlélete egyaránt kiemelkedő.

A vállalat éves támogatási kerete 200 millió Ft és évente kb. 1,7 milliárd Ft-ot fordít a TAO törvények nyújtotta keretek között előadó-művészeti, valamint látvány-csapatsport szervezetek  támogatására.

Rendszeresen segítik a működési területükön található települések természet- és környezetvédelemmel, kultúrával, oktatással és sporttal, valamint egészségügyi és szociális tevékenységgel foglalkozó intézményeit és civil szervezeteit. Mecénásként segítették Dr. Csókai András idegsebész „robotkéz” technológiájának bevezetését, aminek köszönhetően több száz agyvérzéssel kórházba került beteg életét sikerült megmenteni.

A vállalat évek óta a Csodalámpa Alapítvány mecénása, támogatja a Magyar Speciális Olimpia Szövetséget, a Magyar Vöröskeresztet, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát.

Az év fiatal menedzsere

A 2012-es Év Fiatal Menedzsere Díj nyertese Ifj. Bárány László, a 100%-ban magyar magántulajdonban lévő és Észak-Kelet Magyarországon működő Master Good Kft. ügyvezető igazgatója 2008 óta. A vállalkozás az élelmiszeripar területén tevékenykedik, a tulajdonos család több mint 100 éve, négy generáción keresztül foglalkozik baromfitenyésztéssel. A tevékenységi kör azóta integrált takarmány-termeltetéssel, brojlerhízlalással és -feldolgozással bővült.

A cég jelenleg az egyik legnagyobb beszállítója a legnagyobb gyorsétterem-láncnak, több kiskereskedelmi láncnak, illetve tucatnyi közép- és nyugat-európai országba exportálja termékeit.

A díjazott ügyvezető igazgató vezetői erényei közé tartozik annak a felismerése, hogy a cég bevételeinek immáron 27 milliárd Ft-ra történt gyors növekedése saját munkájában is változásokat követel. A felismerést külföldi tanulmányutak követték, amelyek tapasztalatai erős önkritikára, majd lényegi intézkedésekre késztették az elsőszámú vezetőt. Egy adott 3 éves időszakban a fajlagos energiaköltség az előző évekhez képest 70%-kal csökkent. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a vállalkozás 2012-ben mintegy 600 millió Ft nyereséget termeljen.

Az ügyvezető bátorságát, kockázatvállaló képességét bizonyítja az értékesítési-stratégiaváltás, amelynek keretében az 1200-as vevőkört 40-esre szűkítették.

A cég folyamatosan gondoskodik a vezetők, munkavállalók szakmai és idegennyelvi képzéséről, beleértve hosszú időtartamú külföldi képzéseket is.

A vállalat 2010-ben egy ún. bölcső-programot indított el a Debreceni Egyetemmel és a Vay Ádám Szakközépiskolával együtt, amelynek célja a jövő szakembereinek gyakorlati képzésbe való bevonása.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése