TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

UPS: Rekord nyereség 2012-ben

5899
Rekord eredmény a vállalatnál, a 2012-es évi szabad készpénzállomány értéke 5,4 milliárd dollár.

A UPS rekordértékű negyedik negyedéves és 2012 teljes évre vonatkozó korrigált higított részvényenkénti nyereségről számolt be 1,32 illetve 4,53 dollár értékben. A jó eredményekből legnagyobb mértékben az USA belső piacai vették ki részüket. A vállalat mintegy 5,4 milliárd dollár szabad készpénzállományt generált éves szinten, mely nagyban köszönhető az egyes tevékenységek hatékony kivitelezésének, illetve annak, hogy a UPS komoly figyelmet fordít a tőkehatékonyságra. A UPS számításai szerint a Sandy Hurrikán közel 0,05 dollárral csökkentette a részvényenkénti nyereséget.

A UPS a negyedik negyedév során 3 milliárd dollár értékű, a piachoz igazított, adózás utáni, nem-készpénzjellegű díjat könyvelt el a vállalat által támogatott nyugdíjpénztári és nyugdíjazás utáni járulékok kapcsán. Habár, a nyugdíjalapok hozama meghaladta a korábbi várakozásokat, a járulékos növekedés ellen hatott a leszámítolási kamatlábakban beállt 120 bázispontos év-végi esés. Ennek köszönhetően, a GAAP-alapon számított, negyedéves higított részvényenkénti eredmények 1,83 dolláros veszteséget mutattak. A teljes évre jelentett higított részvényenkénti eredmények 0,83 dollárt értek el. Ez a kiigazítás nem befolyásolta a készpénzállományt, vagy a nyugdíjpénztári és nyugdíjazás utáni tervezett kifizetéseket.

“2012-ben számos nehézséggel kellett szembenéznünk, mindenek előtt a gyenge nemzetközi kereskedelem okozott kihívást. Mindazonáltal a UPS jól teljesített, magas színvonalú szolgáltatást nyújtva ügyfeleinek,” mondta el Scott Davis, a UPS elnök-vezérigazgatója. “Meggyőződésünk, hogy a szerény 2013-as makrogazdasági kilátások és az USA-ban, az elmaradt washingtoni változások miatt kialakult bizonytalan helyzet dacára, a UPS üzleti modell folyamatos eredményeket mutat majd fel, és valamennyi szegmensben növelni tudja majd üzemi nyereségét.”

A UPS előzetes számításai szerint az egész éves részvényenkénti nyereség 4,80 és 5,06 dollár közé várható, amely 6-12%-os növekedést jelent a 2012-es eredményekhez képest. A vállalat megemelte részvény visszavásárlási előirányzatát 1,5 milliárd dollárról 4 milliárd dollárra.

Az év során a UPS több mint 4 milliárd csomagot kézbesített. A negyedik negyedév során napi 18,8 millió volt a napi kézbesítések átlagos száma, ami 2,9%-os növekedés az előző év azonos negyedévhez képest.

Az ünnepek során elköltött összeg némileg alulmúlta  a várakozásokat, mindazonáltal a UPS így is több mint 500 millió csomagot szállított le az időszak alatt, a legforgalmasabb napon pedig 28 milliót. Mindkét szám rekordértéket jelent.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése