TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

UPS: Rekord nyereség 2012-ben

5899
Rekord eredmény a vállalatnál, a 2012-es évi szabad készpénzállomány értéke 5,4 milliárd dollár.

A UPS rekordértékű negyedik negyedéves és 2012 teljes évre vonatkozó korrigált higított részvényenkénti nyereségről számolt be 1,32 illetve 4,53 dollár értékben. A jó eredményekből legnagyobb mértékben az USA belső piacai vették ki részüket. A vállalat mintegy 5,4 milliárd dollár szabad készpénzállományt generált éves szinten, mely nagyban köszönhető az egyes tevékenységek hatékony kivitelezésének, illetve annak, hogy a UPS komoly figyelmet fordít a tőkehatékonyságra. A UPS számításai szerint a Sandy Hurrikán közel 0,05 dollárral csökkentette a részvényenkénti nyereséget.

A UPS a negyedik negyedév során 3 milliárd dollár értékű, a piachoz igazított, adózás utáni, nem-készpénzjellegű díjat könyvelt el a vállalat által támogatott nyugdíjpénztári és nyugdíjazás utáni járulékok kapcsán. Habár, a nyugdíjalapok hozama meghaladta a korábbi várakozásokat, a járulékos növekedés ellen hatott a leszámítolási kamatlábakban beállt 120 bázispontos év-végi esés. Ennek köszönhetően, a GAAP-alapon számított, negyedéves higított részvényenkénti eredmények 1,83 dolláros veszteséget mutattak. A teljes évre jelentett higított részvényenkénti eredmények 0,83 dollárt értek el. Ez a kiigazítás nem befolyásolta a készpénzállományt, vagy a nyugdíjpénztári és nyugdíjazás utáni tervezett kifizetéseket.

“2012-ben számos nehézséggel kellett szembenéznünk, mindenek előtt a gyenge nemzetközi kereskedelem okozott kihívást. Mindazonáltal a UPS jól teljesített, magas színvonalú szolgáltatást nyújtva ügyfeleinek,” mondta el Scott Davis, a UPS elnök-vezérigazgatója. “Meggyőződésünk, hogy a szerény 2013-as makrogazdasági kilátások és az USA-ban, az elmaradt washingtoni változások miatt kialakult bizonytalan helyzet dacára, a UPS üzleti modell folyamatos eredményeket mutat majd fel, és valamennyi szegmensben növelni tudja majd üzemi nyereségét.”

A UPS előzetes számításai szerint az egész éves részvényenkénti nyereség 4,80 és 5,06 dollár közé várható, amely 6-12%-os növekedést jelent a 2012-es eredményekhez képest. A vállalat megemelte részvény visszavásárlási előirányzatát 1,5 milliárd dollárról 4 milliárd dollárra.

Az év során a UPS több mint 4 milliárd csomagot kézbesített. A negyedik negyedév során napi 18,8 millió volt a napi kézbesítések átlagos száma, ami 2,9%-os növekedés az előző év azonos negyedévhez képest.

Az ünnepek során elköltött összeg némileg alulmúlta  a várakozásokat, mindazonáltal a UPS így is több mint 500 millió csomagot szállított le az időszak alatt, a legforgalmasabb napon pedig 28 milliót. Mindkét szám rekordértéket jelent.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése