TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Aranyhal Mesefesztivál a Savoya Parkban

5846
Sárkányok, varázslók, manók, lovagok és királylányok kelnek életre február 2-án, a budapesti Savoya Parkban.

Egész napos, ingyenes programokkal várja a családokat február 2-án, szombaton 10 és 18 óra között a budapesti Savoya Park. Az Aranyhal Mesefesztiválon a gyerekek és szüleik öt állomásból álló kalandtúrán vehetnek részt, amelynek célja, hogy legyőzzék a sárkányt és megmentsék a királylányt. Az ügyességi játékok a Vártoronyból indulnak, majd a feladatok a Banya-tanyán, a Manók völgyén és a Barlang labirintuson át Sárkányföldén érnek véget. Útjuk során a játékosok a jóságos boszorkánnyal varázsfőzetet kotyvasztanak, átkelnek a mesebeli mocsáron, és ha megtalálják az elveszett varázskardot, már könnyedén legyőzhetik a sárkányt. A kalandtúra mellett a kisebb és nagyobb gyerekeket arcfestés, valamint ügyesség - és készségfejlesztő játékok, például bolygókereső, gólyakelepelő és bohóchinta is várja a mese játszótéren.

A kalandtúra teljesítéséért és a sárkány legyőzéséért cserébe a gyerekek ajándékot kapnak a CukorLabortól, amely az egészséges életmódot népszerűsíti cukormentes édességekkel. Az alapítvány tapasztalatai szerint sajnálatosan nagy a cukorbeteg gyerekek száma, sok szülő pedig ezt megelőzendő egyáltalán nem, vagy csak ritkán ad édességet a kicsiknek. Az Aranyhal Mesefesztivál délutánján az érdeklődők kipróbálhatják, hogyan lehet cukormentes édességet, például nyalókát készíteni.

Az Aranyhal Mesefesztiválon a szórakozáson túl még a kívánságok is teljesülnek. A Savoya Parkban január 26-tól február 2-ig egy óriás kívánságfalra bárki felírhatja, hogy mire vágyik, esetleg hogy kit és mivel szeretne meglepni. Az üzeneteket rövid indoklással, névvel és telefonszámmal kell feltüntetni. A legjobb, legötletesebb kéréseket a Savoya Park 300.000 forint összértékben fogja teljesíteni annak tükrében, hogy mekkora szükség van rá. Eséllyel indulhat például egy kisgyerek, ha tehetséges a zenében, de a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy szintetizátort vegyenek neki. Az aranyhal döntését egy háromtagú zsűri segíti, amelyet Scherer Péter színművész vezet.

- Háromgyermekes apuka vagyok, és a kisfiam még csak hatéves. Legutóbb az óvónő segítségével írt a családunknak egy levelet arról, hogy mit kér tőlünk. Velem szánkózni szeretne a Normafán, a család többi tagjától pedig gumicukrot és filmnézést kért. Ezek az egyszerű kívánságok annyira bájosak és meghatóak voltak, hogy természetesen teljesítjük őket. A gyerekektől és a fiataloktól rengeteg inspirációt kapok, és az ilyen élmények azért fontosak, hogy felnőttként is megőrizzük a bennünk élő gyereket. Remélem, hogy az Aranyhal Mesefesztivál zsűrijével hasznos és izgalmas kérésekről dönthetünk majd – mondta Scherer Péter.

A győztesek nevét március elsején hirdetik ki a Savoya Park honlapján és facebook-oldalán.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése