TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Karácsonykor nem számít a praktikum

5764
Karácsonykor az ajándékválasztásnál többet nyom a latba, hogy mi tetszene szeretteinknek, mint a praktikum.

A válaszadók többsége napokig járja a boltokat a megfelelő ajándékért, csupán 10 százalékuk a „last minute” vásárló - derült ki a HappyBox friss, karácsonyi felméréséből A megkérdezettek 85 százaléka szívesen jótékonykodik az ünnepek alatt, és közel ilyen arányban választanak olyan ajándékot, amelyhez jótékonysági akció kötődik.

Mikor, mit, mennyiért?

Az online kitölthető kérdőív közel 2800 válaszadójának 60 százaléka pár nap alatt elintézi a vásárlást, 30 százalék szerint egy jól megtervezett délután is elég arra, hogy beszerezzük a karácsonyi ajándékokat. Csupán minden tizedik ember rohan utolsó pillanatban az üzletekbe. Idén 25 százalék csak a családját lepi meg karácsonykor, a többség a barátoknak is vásárol, itt a legnépszerűbb választás a plüssállat. A kérdőív kitöltőinek ötöde a munkatársait is megajándékozza az ünnep alkalmából. A HappyBox felméréséből az is kiderült, a válaszadók átlagban összesen 25 000 forintot szánnak ajándékokra idén.

Tarolnak az érzelmek

Az ajándék kiválasztásánál legtöbben a szívükre hallgatnak, 66 százalékuk hasznos meglepetés helyett inkább olyan figyelmességet választ, amelyről biztosan tudja, hogy tetszést arat. Az ajándékok beszerzésénél a minőség az egyik legfőbb szempont a válaszadók szerint, ezután következik csak az ár. A felmérésből az is kiderült, az ünnepek idején inkább választunk olyan ajándékot, melynek megvásárlásával másokat is támogathatunk. A kitöltők háromnegyede figyel oda a termékekhez kapcsolódó jótékonysági akciókra és részesíti előnyben a kezdeményezéshez köthető ajándékokat. A kérdőívet megválaszolók 85 százaléka gondol szerettein kívül másokra is és jótékonykodik az ünnepek alatt. A felmérés kitöltőinek 72 százaléka gondolja úgy, hogy karácsonykor inkább kedves, szeretetteljes ajándékkal lepi meg barátait, ez különösen a fiatalabb korosztályra igaz.

A szegedi ÁGOTA Alapítvány karácsonyfája alá idén 1 millió forint értékben kerülnek ajándékok a HappyBox adományának köszönhetően. Az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó szervezet ünnepén így játékból, iskolaszerekből sem lesz hiány. Mitykó Judit, az ÁGOTA Alapítvány kurátora elmondta: „Minden évben kiemelt hangsúllyal készülünk az év legmeghittebb napjainak méltó megünneplésére. Nagyon örülünk ilyenkor minden felajánlásnak, hiszen az ajándékok láttán gyermekeink arcára igazi, meglepetésről árulkodó mosolyt tudunk csalni. Gyermekeinknek sokszor a tőlünk kapott ajándék az egyetlen, ami valódi meglepetés, igazi ajándék.”

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése