TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Ünnepélyes keretek között díjazták a „Média a Tehetségekért Díj” nyerteseit.

Ünnepélyes keretek között díjazták a Média a Tehetségekért Díj nyerteseit. Az Új Európa Alapítvány 2012-ben első alkalommal hirdetett pályázatot újságíróknak. A felhívásra a sport, a tudomány és a kultúra területén már eredményeket elért, 25 év alatti fiatal tehetségeket és mestereiket bemutató anyagokkal lehetett pályázni a tv, a rádió és a nyomtatott vagy online sajtóban szeptember 30-ig megjelent anyagokkal.

A jót nehezebb világgá kürtölni, még akkor is,  ha ez nem egy adott cégről szól, hanem tehetségről, emberekről, kitartásról, jó példáról.  A „Média a Tehetségekért Díj” meghirdetésével partnerül hívtuk az újságírókat, hogy segítsenek bemutatni a példaértékű fiatal tehetségek pályafutását. Örülünk és köszönjük, hogy sokan vállalkoztak erre a szép feladatra.” – mondta el a díjátadón Somlyai Dóra, az Új Európa Alapítvány kurátora, a MOL Társasági kommunikációs igazgatója.

A közel száz pályázó közül, akik műveiket a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalra töltötték fel, a nyerteseket háromfős szakmai zsűri választotta ki, amelynek Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai és Stumpf András, a Heti Válasz újságírója voltak a tagjai.

A rádiós pályamunkák között első díjat kapott Kiss Bea, a Kossuth Rádió munkatársának Veres Richárd kick-box világbajnokról és mesteréről készített, több évtizedet felölelő egyedülálló riport-összeállítása. A print-online kategóriában Szalay Attila a Képes Sport munkatársa lett a nyertes a magyar származású Richárd Magyar svéd utánpótlás labdarúgóval készített anyagával. A tv-videó kategóriában megosztott első díjat nyertek el Bárány Dániel és Krisztián az mno.hu munkatársai Ősi Attila paleontológus kutatóról készített kisfilmjükkel valamint Takács Mária, az origo.hu munkatársa Szilágyi Áron pályafutását bemutató rövid összefoglalójával.

Az internetes szavazás eredményként a közönségdíjat Farkas Erika és Kiss Bea, a Kossuth Rádió munkatársai nyerték el a kolozsvári Nyilas Misi Egyesület tevékenységéről készített riportjukkal.

A Média a Tehetségekért Díj pénzjutalommal is járt, a megosztott első díjasok száz-százezer forintot, a többi első helyezett és a közönségdíjas százötvenezer forintot nyertek.

Az elismeréseket az Új Európa Alapítvány kurátorai, Csányi Sándor színművész, az alapítvány jószolgálati nagykövete és Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, az alapítvány korábbi támogatottja adták át.

Az Új Európa Alapítvány 2006 óta segíti a fiatal tehetségek fejlődését MOL Tehetségtámogató Programmal, valamint ismeri el a fiatalokkal, utánpótlás sportolókkal foglalkozó tanárok, edzők munkáját a MOL Tehetséggondozásért Díjjal.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése