TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

November az őszinte vallomásoké

5684
A Bookline TOP 50-es listája szerint, az önelemző és egész életekre visszatekintő könyvek népszerűsége folyamatosan növekszik az év utolsó időszakában.

Nyáry Krisztián vizuális szempontból sem utolsó kötete, az Így szerettek ők októberben villámgyorsasággal szerezte meg a Bookline sikerlistájának 1. helyét, amelyet novemberben sem tudott tőle senki elvenni. A nosztalgia és az összegzés iránti igény kétségtelenül rányomta a bélyegét erre a hónapra, így több olyan kötettel is találkozhatunk a legjobb 50-ben, amelyek egy ismert személyiség legbenső gondolatairól mesélnek. A Bookline Könyvek kiadványaként látott napvilágot Bárdos András könyve Kern Andrásról, az Ezt nem lehet leírni, amely a 3. helyig jutott alig néhány hét alatt. A meglepő sztorikban cseppet sem szűkölködő kötet a karácsonyi időszak egyik nagy dobása, a vallomások sora pedig folytatódik, hiszen több ismert hazai és külföldi személyiség döntött úgy, hogy egy őszinte könyvben tálal ki a világnak.

Az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb magyar vízilabdás, Kásás Tamás M. Kiss Csabával közösen nézett a sportolólét legmélyére: a „brutálisan őszinte” könyv jelenleg a 6. helyen található. A hazai hírességek nem riadnak vissza az esetükben kissé rendhagyóbb írásos megnyilvánulásoktól sem: Liptai Claudia kalandregénye, az Álomnő kitartóan menetel felfelé a listán (37.), Kulka János pedig izgalmas önéletrajzi történetekkel és ínycsiklandó ételekkel csillapítja az olvasó éhségét Önételrajzában (15.).

A világsztárok újdonságainak esetében nem mehetünk el Bear Grylls, a hivatásos túlélő életrajzi könyve mellett sem, aki Tűzön-vízen át! című kötetében (10.) először mesél őszintén életéről. És ha már a napi 24 órás hősködés egyik úttörője ilyen jó helyezést ért el, óhatatlan, hogy mindenki terminátora, Arnold Schwarzenegger is felbukkanjon a nyomában. A testépítő-világbajnokból világsztárrá, majd kormányzóvá avanzsált Arnie szintén most látta elérkezettnek az időt egy kiadós számvetésre: a Bookline listájának 26. helyén álló Emlékmás – Életem hihetetlen, de igaz története valószínűleg jó pár férfiember karácsonyi csomagjának lesz elengedhetetlen kelléke.

Mick Jagger életrajzával sem lesz ez másképp, hiszen az idén 50 éves Rolling Stones frontembere Christopher Andersen Mick Jagger – Egy féktelen zseni extrém élete című könyvében elsőként hozott nyilvánosságra olyan történeteket, amelyek eddig a múlt diszkrét homályában lapultak. Az utóbbi hónapokhoz hasonlóan ezúttal is elmondhatjuk: nincs sikerlista E. L. James nélkül. Az Ötven árnyalat-trilógia első két része – A szürke ötven árnyalata és A sötét ötven árnyalata – megbízható módon a 2. és 4. helyen állomásozik, ötödikként pedig ezúttal Ken Follett Évszázad-trilógiájának 2. része, A megfagyott világ futott be. A karácsonyi dömping még csak most indul, de ezek a könyvek nagy eséllyel decemberben is ott lesznek a legjobbak között.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése