TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Xerox Magyarország és a Kézenfogva Alapítvány közös pályázatot hirdetett, melynek célja, hogy kibontakoztassa a hátrányos helyzetű gyermekek kreativitását.

A már zajló „Rajzold meg a képeslapod Karácsonyra!” elnevezésű rajzpályázatot több mint ötven, speciális nevelést igénylő gyermeket oktató óvoda, intézet és iskola 14 év és az alatti diákjai számára írták ki. A felhívás ötletgazdája, a Xerox Magyarország azért döntött a meghívásos pályáztatás mellett, mert szeretnének azoknak a gyerekeknek is lehetőséget biztosítani az alkotásra és versenyen való részvételre, akikre számos helyzetben kevesebb figyelem irányul. A pályázaton keresztül viszont megmutathatják önmagukat, amikor karácsonyi témájú rajzaikat megosztják az érdeklődőkkel. A Xerox vállalta, hogy a beérkező művek mindegyikét elkészíti képeslap formában, amelyeket az azokat készítő gyerekek meg is kapnak a vállalattól.

A pályázatokat a gyermekek nyelvén értő négytagú szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai Endrődi Katalin és Szepesi Szűcs Barbara grafikus-illusztrátorok, illetve Dóka Péter és Nyulász Péter gyermekkönyv írók lesznek.

Dóka Péter szerint a speciális nevelést igénylő gyerekek között sok a tehetség, viszont ők könnyebben elkallódnak, mint azok a társaik, akik esetleg kevésbé tehetségesek, de könnyebben megtalálják a közös hangot az osztálytársaikkal és a felnőttekkel. Az író úgy véli, hogy ez a pályázat kiváló lehetőséget kínál a gyermekek számára, hogy megmutathassák tehetségüket, a versenyhelyzet pedig inspirálja őket az alkotási folyamatban. A gyermekkultúra fontosságát emelete ki Nyulász Péter, aki azért tartotta fontosnak, hogy a pályázat mellé álljon, mert szerinte minden olyan kezdeményezés fontos, ahol előtérbe kerülhetnek a gyerekek.

Hasonlóan vélekedik Szepesi Szűcs Barbara is, aki úgy látja, hogy a kampány azokat a gyermekeket célozza meg, akiket nem lehet beskatulyázni, akik kitörnek a normarendszerből. „Az ilyen gyermekeket kötelességünk támogatni és lehetőséget kell adni nekik arra, hogy megmutassák magukat a világnak.” – tette hozzá. A zsűritagok az elbírálás szempontjait illetően egyetértenek abban, hogy legfontosabb a kreativitás, az ötlet, a szín és formavilág lesz. Ugyanakkor, ha a gyermekek jól érzik magukat rajzolás közben, akkor a pályázat már elérte a célját. „A rajz, a kép, egy belső világ kivetülése, ahol bármi megtörténhet. Ez a teremtés lehetősége, és ebben a gyerekek még nagyon jók.”  - hangsúlyozta Endrődi Katalin.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése