TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Átadták a CSR Hungary CSR Kiválóság Díját

5652
Idén Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója nyert el a rangos kitüntetést.

A szervezők szándéka szerint a CSR Kiválóság Díj azt az egyéni teljesítményt jutalmazza, amely nagymértékben hozzájárul a vállalati felelősség terjedéséhez. Az elismerésre elsősorban vállalati döntéshozók, CSR munkatársak és újságírók nevezését várták. Tavaly a díjat Rolek Ferenc, a Budapest Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese kapta, akinek nevéhez köthető többek között a bank saját önkéntes akciósorozata, a Törődés Napja is.

Az egyéni elismerés mellett további 5 kategóriában adtak át díjat a legkiválóbb CSR programoknak:

  • „Vezető CSR gyakorlatok - C(S)R menedzsment – nagyvállalatok kategória”: Magyar Telekom Nyrt.;
  • „Vezető CSR gyakorlatok - C(S)R menedzsment – kkv kategória”: p2m Consulting Kft.;
  • „Közös felelősség - Közös ügyek – oktatás, kultúra kategória”: BorsodChem Zrt.,
  • „Közös felelősség - Közös ügyek – sport, egészség kategória”: CO-OP Hungary Zrt.;
  • „Környezet/zöld kiválóság kategória”: (MAVIR Zrt.)

Külön oklevelet adtak át Bewise Tancsadó Kft.-nek és Wieland & Wieland Kft.-nek a neurológiai természetű fejlődés rendellenesség  zavarral küzdő gyermekek és felnőttek számára kidolgozott oktatási, képzési programért.

A CSR-ben élenjáró vállalatokat és példaértékű munkát végző szakembereket kilenc fős Bíráló Bizottság választotta ki a pályázók közül. A bizottság tagjai Takács Júlia, a CSR Hungary Konferencia és Díj alapítója; Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója; Dr. Bakonyi József, a Közbeszerzések Tanácsának megbízott főtitkára; Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója; Dr. Gajdos Róbert, a Közbeszerzések Tanácsának elnöke; Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója; Karászi Zoltán, a TÜV Rheinland InterCert Kft. ügyvezető igazgatója; Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára és Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora voltak.

Márta Irén kommunikációs igazgató 2005-ben csatlakozott a Holcim Hungária Zrt.-hez. A vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenysége, amelyben a kommunikációs igazgató meghatározó szerepet tölt be, az elmúlt években számos elismerésben részesült: többek között a CSR Hungary és a Figyelő TOP 200 CSR díj, valamint két rangos nemzetközi elismerés, a European Execellence Awards és a Sabre Awards fémjelzi felelős működését. Márta Irén nevéhez kapcsolódik számos, a fenntartható építészettel és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kezdeményezés, amelyek célja a fenntartható építészet és a CSR kultúra szélesebb körű megismertetése Magyarországon. Mindezt a vállalati pozícióján túlmutatóan, szakmailag és emberileg is személyes elkötelezettséggel végzi. A CSR különböző területein számos szervezet vezetőségének tagja vagy alapítója, így alelnökként vesz részt a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), alapítóként a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HUGBC) és a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ), elnökségi tagként a KÖVET munkájában.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy átvehettem ezt az elismerést. – mondta el Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója. – Ez a díj nem csak egyéni érdem, hanem csapatmunka eredménye, hiszen valamennyi programunkat csak úgy tudtuk és tudjuk a jövőben is megvalósítani, hogy munkatársaimmal együtt dolgozunk a közösség érdekében.”

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése