TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Megnyitotta kapuit a Telenor „Átláccó” Labirintus

5643
A közelgő korrupcióellenes világnapra készülve megnyitotta kapuit a Telenor „Átláccó” Labirintus a budapesti Aréna Plázában.

A mobilszolgáltató a Transparency International Magyarországgal együttműködve látványos, interaktív módon kívánja felhívni a figyelmet a korrupció-ellenes harc fontosságára. A megnyitón Ördög Nóra vezette végig az érdeklődőket a labirintusban, amelyhez kapcsolódóan gyerekprogramok is várják majd az érdeklődőket.

December 7-ig látogatható az Aréna Plázában a Telenor „Átláccó” Labirintusa. A szolgáltató idén nyár eleje óta működik együtt a Transparency International Magyarországgal, mely a korrupció-ellenes világnaphoz kapcsolódóan idén is megrendezi az Átláccó Fesztivált december 7-én. A rendezvény küldetése, hogy elsősorban a fiatalok között népszerűsítse a korrupció elleni küzdelmet. A Telenor a fesztivál támogatójaként az eseményt megelőző héten figyelemfelkeltő akciót szervez, ez az Átláccó Labirintus. Ennek célja, hogy a látogatók játékos, interaktív módon ismerjék meg a korrupció veszélyeit és segítséget kapjanak abban, hogy helyesen dönthessenek a korrupciós dilemmákban.

„Harmadik éve támogatjuk az Átláccó Fesztivált, és idén nagyszabású rendezvénnyel szeretnénk kihangsúlyozni, hogy nem csak a politikusok, vállalatvezetők, jogászok és önkormányzatok felelőssége a korrupció elleni harc. Azért hoztuk létre az Átláccó Labirintust, ezt a figyelemfelkeltő rendezvényt, hogy a fesztivál előtti héten ingyenes programokkal hívjuk fel a korrupció elleni küzdelemre a bevásárlóközpont látogatói és a környékbeli iskolások figyelmét. Azt szeretnénk, ha minél több emberhez jutna el az üzenet, hogy a mi egyéni, mindennapi döntéseinken is múlik, hogy jobb világban élhessünk” – mondta a Labirintus megnyitóján Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Szeretnénk arra ösztönözni a fiatalokat, hogy mondjanak nemet a korrupcióra, éppen ezért igyekszünk minél több innovatív megoldással felhívni a figyelmüket a problémára. Az „Átláccó” Labirintus egy jó eszköz arra, hogy a kvízkérdéseken keresztül játszva megtanulhassák, mi a helyes döntés, ha korrupcióval találkoznak. A december 7-én megrendezésre kerülő „Átláccó” Fesztiválunkon pedig azt mutatjuk be, hogyan lehet akár egy mobil applikációval tenni a korrupció ellen. Az érdekes beszélgetések után a Korrupcióellenes Világnap alkalmából rendezett fesztivált a Balkan Fanatik koncertje zárja majd.”

Az Átláccó Labirintus látogatói interaktív kvízjátékban vehetnek részt: míg végighaladnak az útvesztőn, több, a hétköznapi életben is előforduló, korrupciós szituációban kell döntést hozniuk. Aki jól választ, megtalálja a kiutat a labirintusból. A legkisebbeket minden délután mesemondás és rajzverseny várja a labirintus mellett kialakított gyerekszobában. A hétköznap délután fél 5, hétvégén pedig 3 órakor kezdődő foglalkozásokon a Telenor munkatársai olvasnak fel meséket. A diákokat kihelyezett társadalomismeret órára várják, ahol a Transparency International önkénteseivel lehet beszélgetni a jó és rossz döntésekről, a korrupciós veszélyek felismeréséről és kezeléséről.

Az ingyenes Telenor „Átláccó” Labirintus november 30. és december 7. között minden nap 12:00 és 20:00 óra között várja az érdeklődőket az Aréna Pláza első emeletén, a Media Markt előtti területen. A kihelyezett társadalomismeret órákra előzetes egyeztetést követően lehet jelentkezni.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése