TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

December 1. – AIDS Világnap

5641
December 1. az AIDS világnapja. Az UNICEF azon dolgozik, hogy 2015-re az új fertőzések száma a gyerekek körében nulla legyen.

2009 óta 24%-kal kevesebb HIV-fertőzött gyermek jött világra.  Az UNICEF munkájának köszönhetően a tavalyi évben százezerrel több gyermek kapott antiretrovirális kezelést, mint 2010-ben. Ennek ellenére, alig minden harmadik gyermek és édesanya részesül megfelelő kezelésben. 2011-ben 330 000 gyermek fertőződött meg. A HIV-pozitív terhes anyák kezelése azért fontos, mert így megakadályozható, hogy a születendő gyermek a terhesség alatt, illetve a szoptatási időszakban elkapja a fertőzést.

2011-ben, az AIDS-árvák száma - azaz azok a gyermekek, akik egyik vagy mindkét szülőjüket a betegség következtében veszítették el - 17.3 millió volt. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a szülők is megkaphassák az elérhető legmagasabb színvonalú ellátást és segítséget.

A 15-24 éves fiatalok között 2011-ben 4.8 millió, a 10-19 évesek között pedig 2.2 millió HIV-fertőzött gyermek élt. Ez azt mutatja, hogy ha el akarjuk érni egy AIDS-mentes generáció megszületését, akkor a jövőben szülővé váló mai fiatalok között is komoly erőfeszítéseket kell tenni az információátadás, a tájékoztatás, és az ellátáshoz való hozzáférés területén.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése