TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Budapest Fashion Week

5603
Tizenegyedik alkalommal került megrendezésre Magyarország egyik legrégibb múltra visszatekintő divat eseménye, a Budapest Fashion Week.

A három napos rendezvényen ezúttal tizennyolc hazai és két külföldi tervező kollekciója vonult fel a kifutón. Az esemény szervezői a hagyományokhoz híven újra kifinomult érzékkel tárták a közönség elé azt a színes divat-palettát, ami a mai magyar divatkultúrát jellemzi; teret engedtek a fiatal, feltörekvő tervező generációnak, és velük együtt mutatták be a már ismertséget szerzett tervezők munkáit.

A Budapest Fashion Week egyszerre elegáns és extravangáns, újító és tradicionális módon tükrözte a jelen időszak divat kultúráját. A tervezők érzékenyen reagáltak az őket körülvevő világra, amely különböző inspirációk formájában jelent meg a modelleken. A három nap leforgása alatt bemutatásra került egyszerű és olcsó pamutanyag felhasználásával készült kollekció, amelynek elemeit a rájuk nyomott minták tették eredetivé. A jelen kor problémáira ad választ a környezettudatosság jegyében, kizárólag Öko-Tex alapanyagokból készült kollekció is, továbbá előtérbe kerültek természet ihlette ruhák; organikus minták, harsány, élénk színek idézték meg a trópusok színes növény és állatvilágát.

A természet mellett a képzőművészet konstruktivista vonulatai is megfigyelhetőek voltak egyes kollekciók szigorú geometrikus szabásvolnalaiban. Az eseményen egyaránt jelen voltak a pazar anyagokból megálmodott haute couture nagyestélyik és a fiatalos, bohém, pop-os kollekciók, miközben a bemutatók között performansz jellegű, színes mesevilágba repítő színpadi show-val szórakoztatták a közönséget.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése