TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Sixt: nyereséges év várható

5592
Erich Sixt elnök szerint: “Az első kilenc hónap eredményei több mint elfogadhatóak”. Az üzleti haszon továbbra is magas.

A hanyatló európai gazdaság ellenére továbbra is jelentős az érdeklődés a Sixt bérautói iránt; a világ egyik vezető autókölcsönző cége 2012 harmadik negyedévében is növelte bevételeit, s ennek köszönhetően az év első kilenc hónapjának üzleti teljesítménye teljes mértékben megfelelt a cég elvárásainak.

Az adózás előtti nyereség 104 millió Eurót tesz ki, s bár ez az előző évben elért rekordszintű haszonnál némileg kevesebb, mindenképp jelentős eredménynek tekinthető, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Csoport új tevékenységeinek finanszírozása magasabb üzemeltetési költségekkel és új kiadásokkal járt. A sikerhez hozzájárult a dinamikusan növekvő nemzetközi tevékenység is. Mindezek alapján megalapozottnak tűnik, hogy a 2012-es teljes évre a Sixt a konszolidált bevételi számokban további emelkedést vár, és az, hogy a cég megbízható profittal fog zárni.

Erich Sixt, a Sixt részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke így nyilatkozott: “A Sixtnek még a bonyolult gazdasági körülmények mellett is sikerült tovább növekednie és megszilárdítania a helyzetét a világ legnyereségesebb gépjárműkölcsönző vállalatai között. 2012 első kilenc hónapjának üzleti teljesítménye a Sixt Csoport belső erősségét bizonyítja. A nemzetközi tevékenységünkkel továbbra is rendkívül elégedettek vagyunk, a számok is megalapozzák ezt, néhol jelentős kétszámjegyű emelkedési rátákat könyveltünk el. Mindent egybevetve az első kilenc hónap felmutatott eredményei több mint elfogadhatóak.”

2012 első kilenc hónapjában a Sixt összesen 118,500 darab gépjárművet vásárolt 2,86 milliárd € értékben, amellyel a kölcsönzői és a lízing flottáját bővítette Németországban és nemzetközileg is, míg tavaly 116,600 járművet szerzett 2,78 milliárd értékben. Ez 1,6%-os emelkedést hozott a járművek számában és 2,8% növekedést az értéküket illetően. A harmadik negyedévben a kevésbé jó gazdasági kilátások miatt Európában a Sixt szándékosan konzervatív politikát követett a járműbeszerzés területén.

A gazdaságban jelenlévő folyamatos kockázatok, és az egyre kevésbé optimista üzleti környezet ellenére a menedzsment még mindig hisz a konszolidált bevétel növekedésében, amelyet főként a kölcsönzői bevételek fognak megtámogatni. A Sixt még mindig számít arra is, hogy magas adózás előtti nyereséget ér el a 2012-es teljes évre vonatkozóan, habár valószínű, hogy ez a mutató a 2011-es rekordszintű érték alatt fog maradni.

Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.
A szakdolgozatomat a Starbucks marketingkommunikációjából írtam. Két évvel később megcsörrent a telefonom, és egy hang azt mondta, hogy van egy szabad marketinges állás a márkánál.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2017 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése