TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Kiev City Balett Magyarországon

5540
A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre különleges és látványos produkcióval örvendeztetik meg a közönséget.

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A táncművészek szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot. A tánctársulat szólistái világszerte a leghíresebb balett versenyeken bizonyítják rátermettségüket, amelyeken már számos díjjal jutalmazták tudásukat.

A Kiev City Balett társulatát a híres ukrán táncművész Tatjana Borovik igazgatja. A nemzetközi palettán is óriási sikert aratott együttes Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada leghíresebb színpadai után idén Magyarországon teszi tiszteletét.

A 40 főből álló társulat 13 alkalommal lép fel hazánkban a karácsonyi ünnepek idején: Győr, Székesfehérvár, Budapest, Kecskemét, Szeged, Szombathely és Veszprém színházaiban.

A Kiev City Balett a magyarországi turnén a legnépszerűbb koreográfiájukat, a Diótörőt mutatja be a közönségnek. A hagyományőrző, klasszikus balett keretében a táncművészek a Diótörő mesevilágába kalauzolják el a közönséget.

A Diótörő Csajkovszkij utolsó balettje, melynek története E. T. A. Hoffmann, A diótörő és az egérkirály c. meséjén alapszik.  A mű ősbemutatójára 1892. decemberében került sor a szentpétervári Marinszkij színházban, azóta az egész világon nem múlik el karácsony a Diótörő nélkül.

A kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölő, szebbnél szebb jelmezeket, díszleteket felvonultató mese-balett karácsony éjjelén játszódik, és egy kislány álmában megjelenő Diótörő hercegről szól. A varázslatos történetben a szerelem és a barátság segítségével a hős minden akadályt legyőz…

A Kiev City Balett előadásában összefonódik a tánc, a látvány, a jelmezek, a díszlet, a fény, a hang – így minden korosztálynak felejthetetlen élményt ígér.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése