TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Red Bull-é a legjobb közösségi videós stratégia

5532
A Red Bull vezeti a goviral Social Video Equity listáját, mely a legjobb eredményeket elérő top 100 brand-et listázza.

A Red Bull azt megelőzően lett aranyérmes, hogy Félix Baumgartner végrehajtotta volna minden rekordot megdöntő, lélegzetelállító ugrását a sztratoszféra széléről. Az energiaital márka maga mögé utasította a – hagyományosan erős tartalmakkal kommunikáló – bronzérmes Disney-t és a dobogóról lecsúszó Nike-t, valamint lekörözte a technológiai óriásokat is. A Google a második, a Samsung az ötödik, míg az Apple és a Microsoft – az első tízből kimaradva – csak a tizenegyedik illetve a harminchetedik helyet tudta megszerezni.

A riport készítése során azt vizsgálták, hogy marketing stratégájuk részeként a globális márkák miként használtak videós tartalmakat 2012-ben. Az elemzés alapját a YouTube –on, a Vimeo-n és a Facebook-on általuk publikált tartalmak adták, a márkákat a videók mennyisége, nézettsége illetve azok bevonódást segítő hatása alapján auditálták. A SVE100 helyezések odaítélésekor a goviral szakemberei a videók minőségét, célját, innovatív megoldásait és relevanciáját értékelték.

A goviral Social Video Equity Riport legfontosabb megállapításai:

- A luxus divatmárkák – magas bevonódási pontszámaiknak köszönhetően - a top 20-ban végeztek: a Prada hetedik, a Burberry tizenhatodik, a Louis Vuitton a tizennyolcadik lett.

- Az autós márkák közül a BMW érte el a legelőkelőbb (12.) helyezést, megelőzve a Volkswagen-t (13.), a Mercedes-t (15.), a Toyota-t (20.) és a Porsche-t (22.) is.

- Az alkoholos italmárkák a lista végére szorultak: a Smirnoff csak a kilencvenedik, a  Corona a kilencvenharmadik, míg a Jack Daniels az utolsó előtti pozíciót csípte el.

- A Visa az olimpia szponzori szerepéhez kötődő agresszív videós tartalmi megjelenéseivel biztosította be - pénzügyi szektoron belüli kivételes – sikerét és a listában megszerzett 24. helyét.

- Míg a többség kizárólag a YouTube-on jelenik meg tartalmaival, csak a márkák 15%-a rendelkezik saját Vimeo csatornával.

A lista készítésekor az Interbrand 2012-es Best Global Brands riportjában szereplő márkák, valamint a Red Bull és az előkelő hatodik helyet megszerző Old Spice teljesítményét elemezték a goviral szakemberei.

goviral Social Video Equity Report 2012 – Top 10

1. Red Bull

2. Google

3. Disney

4. Nike

5. Samsung

6. Old Spice

7. Prada

8. Coca Cola

9. Nintendo

10. Adidas

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése