TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Tudatos autósok

5478
Közeleg a kötelező gépjármű felelősség biztosítások jövő évi tarifáinak meghirdetése a Sokakat már néhány ezer forint megtakarítás is váltásra csábít.

A biztosítók és az alkuszok számára továbbra is kiemelt jelentőséggel bír ez az ősz végi időszak még akkor is, ha a jövő évtől az őszi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (KGFB) kampány jelentősége folyamatosan csökkenni fog.

A GfK Hungária a biztosításpiaci trendeket folyamatosan követő Biztosításpiaci Adatszolgáltatások (BPASZ®) felmérésében a hazai, autóval rendelkező lakosság körében a KGFB-vel kapcsolatos lakossági információkeresés és váltás várható szintjét vizsgálja. A legfrissebb felmérés eredményei azt mutatják, hogy az autós lakosság fele tervezi összehasonlítani a biztosítók KGFB ajánlatait november során, ami hozzávetőlegesen 1,7 millió autóst jelent. Nagyobb mértékben szeretnék az ajánlatokat összemérni a fővárosi és megyeszékelyen élő autósok, és motiváltabbnak tűnnek a 35-44 év közöttiek is. Ezzel szemben kevésbé szándékozzák megversenyeztetni a biztosítókat az 55-69 év közötti autó tulajdonosok.

A KGFB-vel kapcsolatos „tudatosság” folyamatos emelkedésére utal a nagyfokú érdeklődés. Bár várhatóan nem lesznek jelentős különbségek az árakban, így a megtakarítási lehetőségek is mérsékeltebben jelennek meg idén a korábbi évekkel összehasonlítva. Az autósoknak egy jelentős része keresi a jó ajánlatokat és továbbra is hajlandó váltani: a KGFB ajánlatok összehasonlítását tervező autósok 84 százaléka szívesen váltana egy kedvező ajánlat esetén, ilyen módon közel 1,4 millió potenciális autósról beszélhetünk.

A biztosítók kötelező gépjármű felelősségbiztosítási ajánlatairól tájékozódni kívánók aránya a 18-69 éves autóval rendelkezők körében

Átlagosan 6.200 forintnyi éves megtakarítás esetén lennének hajlandóak a KGFB-váltás iránt nyitott autósok új biztosítóval szerződni, de kisebb megtakarítás is sokakat komolyan elgondolkodtatna az átkötésről. A kutatásban adott válaszok alapján az autósok 15 százaléka szerződne át másik biztosítóhoz, ha egy háromezer forintos éves KGFB-díj kedvezményt kapna, ötezer forintos éves megtakarítás esetén már az autósok közel 30 százalékát, míg egy tízezer forintos árkülönbség az autósok 35 százalékát lenne képes átcsábítani egy másik társasághoz.

A tényleges váltók aránya valószínűleg lényegesen elmarad majd az 1,4 milliótól, ha hihetünk a szakértőknek az általuk jósolt árkülönbségek várható mértéke kapcsán, valamint figyelembe véve a tényt, miszerint 2011-ben egymillióan kötötték újra kötelező biztosításukat. Mindenesetre a váltási kedv nem csökkent, sőt van egy jelentősnek mondható tömeg, amely rutinos a váltásban és már kis árkülönbségek esetén is nekilátna a procedúrának” – mondta el Bacher János, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója az idén várható tendenciákat összegezve.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése