TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Nemzetközi díjat kapott az On The Spot

5352
A zsűri különdíját nyerte el törzsi sorozatával a csehországi Karlovy Varyban a legrégebbi turisztikai-utazási filmfesztiválon.

A zsűri különdíját nyerte el Cseke Eszter és S. Takács András az On The Spot törzsi sorozatával a csehországi Karlovy Varyban a legrégebbi turisztikai-utazási filmfesztiválon.

Az elismerést az M1-en vetített On The Spot: Törzsek című sorozatnak az etiópiai erbore törzsről szóló epizódjáért ítélte oda az alkotópárosnak a nemzetközi zsűri.

Az idén 45 éves Tourfilm fesztiválon 136 ország több mint 600 alkotását mutatták be, az On The Spot a televíziós dokumentumfilm kategóriában kapta a különdíjat, ahol többek között az ORF, a ZDF és a Travel Channel műsoraival versengett a két magyar filmes munkája.

A fesztivál pénteki díjátadó gáláján S. Takács András megköszönte a Spektrum televíziónak a lehetőséget, hogy elkezdhették a műsorukat, amely negyedik éve fut a nemzetközi ismeretterjesztő csatornán, majd köszönetet mondott a M1 magyar közszolgálati csatornának is, amiért elkészíthették az On The Spot törzsi szériáját. Cseke Eszter az erbore törzs tagjainak köszönte meg, hogy "elviselték őket az összes hülye kérdésükkel együtt".

Az MTVA közlése szerint nem ez az első nemzetközi elismerés az On The Spot háza táján, a két alkotó éppen egy évvel ezelőtt vette át Strasbourgban az Európa Tanácstól a Press Freedom Award kitüntetést burmai tudósításáért.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése