TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Bookline: a kaland és a sötétség győzedelmeskedett

5346
Vámpírszerelem, bangkoki éjszaka és a sötét legkülönbözőbb árnyalatai, a Bookline legolvasottabb e-könyveinek szeptemberi sikerlistáján.

A Bookline hagyományos és e-könyves sikerlistája között ritkán mutatkoznak hasonlóságok, E. L. James bestseller sorozatának részei azonban szinte egyszerre tűntek fel mindkét formátum legolvasottabb kiadványainak élmezőnyében. A különbség annyi, hogy míg a nyomtatott könyvek között az alig egy hete megjelent A sötét ötven árnyalata vezet, és a trilógia első része, A szürke ötven árnyalata a 3. helyig csúszott vissza, addig az e-könyvek esetében még mindig az utóbbi az első helyezett – szemben az 5. helyen álló második epizóddal.

Persze ami késik, nem múlik, ám A sötét ötven árnyalatának e téren komoly konkurenciával kell megküzdenie. Fábián Janka ezúttal is hozza a papír- (vagy inkább e-könyv) formát, hiszen egyszerre két könyve is megtalálható a 10 legjobb e-könyv között. A 2. helyen szereplő Rozmaring egy magyar bonviván amerikai kalandjairól szól, míg a 8. pozíciót megszerző mese, A zöld macska az e-könyvek terén eddig talán kevésbé elkényeztetett gyerekközönséget célozza meg. Az utóbbi két kiadványban a szerzőn túl az is közös, hogy mindkettő kizárólag e-könyvben jelent meg: a 10-es listának egyébként éppen a felét teszik ki az ilyen regények. A másik nagy visszatérő, Fejős Éva is hasonló elgondolás mentén, csak e-könyvben adta ki a 3. helyen található Éjszaka Bangkokban című kisregényét, illetve a rögtön ezután következő romantikus vámpírsztorit, a Holtodiglant. A nyomtatott formátumban is igen népszerű Bangkok, szeretlek innen sem hiányozhat: úgy tűnik, Fejős Évát és Thaiföld fővárosát nem lehet megunni.

A szintén csak e-könyvben napvilágot látott Karin Slaughter-kisregény, a 7. helyen álló A jelentéktelen szív az E. L. James-széria részein kívül az egyetlen világirodalmi kiadvány a legjobb 10-ben. A lista végén, de még így is igen előkelő helyen két magyar irodalmi géniusz kapott helyet: Kosztolányi Dezső Esti Kornélját – amely címében és jó pár elbeszélésében szintén a sötétre, éjszakára hajaz – József Attila összes költeménye követi. Úgy tűnik, az újdonságok és klasszikusok egyaránt megtalálják az utat az e-könyvre szavazók szívéhez, így hosszú távon is színes összetételű, változatos listákra számíthatunk – bár a változatosság a kiadók tekintetében e hónapban nem éppen jellemző.

A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.
Gondoljuk át, mivel tudunk hozzájárulni a körülöttünk lévő emberek boldogságához, és ennek megfelelően cselekedjünk a lehetőségeinken belül. Ha mindenki így tesz, sokkal jobb lesz a világ.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2018 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése